Verdere invulling en verbouw Food Innovation Academy

Momenteel wordt er hard gewerkt aan een verbouwing van het gebouw waarin de Food Innovation Academy (FIA) is gevestigd, aan de Industrieweg in Vlaardingen. Er wordt op de begane grond een prachtige open keuken en uitgiftebalie gemaakt en een flexibele ruimte voor partners om gastengroepen te ontvangen. Ook zijn er verbouwingen in het pand. Na de zomer zal naast Lentiz ook een mbo bakkerijopleiding van Albeda aanwezig zijn en sensorisch marktonderzoeksbureau Essensor zal zich vestigen in het pand. Enige aanpassingen zijn nodig om voldoende ruimte te maken.

Sensoriek
Essensor is één van de grootste bureaus in Nederland voor sensorisch marktonderzoek. Aan de hand van consumentenpanels uit de regio, doet Essensor in opdracht van allerlei foodbedrijven sensorisch onderzoek naar hoe consumenten reageren op nieuwe of aangepaste foodproducten. Deze consumententesten voor de regio Zuid-Holland en België kunnen vanaf dit najaar in de FIA worden gedaan, op de begane grond van het FIA-gebouw. In de zogeheten Try&Taste-ruimte.

Open keuken
De Try&Taste-ruimte biedt verder onderdak aan een grote, open keuken die momenteel wordt gebouwd. Vanuit deze keuken – die zal worden bemand door cliënten van sociaal werkbedrijf Stroomopwaarts – worden de FIA-evenementen die op deze etage gaan plaatsvinden, voorzien van eten en drinken. Ook kunnen FIA-studenten de keuken benutten voor het kopen van een sandwich, panini, soep, ijsje of koffie afkomstig uit de FIA.

Bakkerijopleiding
Met ingang van komend schooljaar haakt ook Albeda als mbo-school aan als nieuwe gebruiker van de FIA. De bakkerijopleiding van Albeda gaat landen in de Bakery Innovation Academy (BIA) die onderdeel is van de FIA: 130 studenten in totaal. Zij krijgen praktijkles in de BIA. Theorie wordt verzorgd vanuit twee ruimtes in het FIA-gebouw die daartoe nu worden omgebouwd. Tenslotte wordt er ook hard gewerkt aan de realisatie van knusse pauze-ruimtes voor de studenten, extra toiletten en kleedruimtes en duidelijke signing. Ook de ingebruikname van de centrale FIA-entree en de groenvoorziening aan de buitenzijde van het FIA-gebouw staan op de planning.

FIA-toren
Alle energie is erop gericht om deze ‘facelift’ van het FIA-gebouw in september afgerond te hebben. Daarmee wordt een grote stap gezet in de voltooiing van het laagbouw-deel van de FIA. Het hoogbouw-deel – de FIA-toren – is de volgende uitdaging die staat te wachten.