Tim Kan beoordeelt Aziatische maaltijd gemaakt door studenten

Eerstejaars studenten van de MBO opleidingen Voeding en Productie, Voeding en Kwaliteit en Voeding en Technologie hebben iedere tien weken een project waarbij ze in groepjes werken aan een themaopdracht. In de afgelopen periode hebben deze studenten gewerkt aan het project Productgroepen en Kwaliteit.

 

In dit project hebben studenten de opdracht gekregen een nieuwe Aziatische magnetronmaaltijd te ontwikkelen en te bereiden. De maaltijd moest gekoeld worden, opgeslagen worden en bij het opwarmen de gewenste kwaliteit en voedselveiligheid behouden. Uiteraard moest de maaltijd verder aan alle facetten van het productieproces voldoen.

 

Dit betekende voor de studenten een verdieping in de Aziatische keuken, experimenteren bij het maken van de nieuwe maaltijd en vooral de normen en toleranties onderzoeken en meten.

Bij de uitvoering van het project is de kennis van de FIA-ambassadeur Tim Kan, chef / culinair adviseur,  ingeroepen. Tim heeft bij de start van het project de studenten een workshop gegeven en hij is op 2 februari bij de afsluiting van het project aanwezig geweest. Het was een super leuk project waar de studenten mooie maaltijden hebben  gemaakt die mede door Tim zijn beoordeeld.

Tim, bedankt voor je bijdrage aan dit project.