Studievereniging Futurum Mundus Clementia (FMC) is de studievereniging voor de FIA-opleiding Food Commerce & Technology en voor de andere groene opleidingen van Inholland. De naam betekent Toekomst – Wereld – Mensheid. Sacha Kinds was voorzitter in coronajaar 2020-2021: “Lid worden van FMC zorgt dat je je vakkennis kunt vergroten en een netwerk kunt opbouwen.”

Fabrieken bezoeken

Nieuwe mensen leren kennen, was voor Sacha de belangrijkste reden om zich aan te sluiten bij FMC. En de hoge korting die de studievereniging geeft op de aanschaf van laboratoriumjassen. Maar ook de studiegerelateerde excursies leken haar leuk. “Ik wilde graag verschillende fabrieken bezoeken, omdat dat mij de kans geeft mijn vakgebied beter te leren kennen,” vertelt ze.

Bestuursfunctie

In haar tweede jaar solliciteerde Sacha om zich bij het bestuur aan te sluiten. “Ik wilde graag iets betekenen voor de vereniging en de leden. Maar ik zag het ook als een uitdaging voor mijn eigen ontwikkeling. Het bestuursjaar heeft mij communicatief en sociaal sterker gemaakt.  Presenteren vind ik een stuk leuker, en ik sta nu veel zelfverzekerder voor de klas.

Creatief met online

“We zijn dit jaar gestart met een eerstejaarsdag en hebben in kleine groepjes door Delft gelopen om onze leden bekend te maken met de stad. Kort erna moesten alle bijeenkomsten weer online. Gelukkig zijn daar veel creatieve oplossingen uit ontstaan. Zo heeft FMC verschillende online activiteiten weten te organiseren als een escape room, thema-gerelateerde borrels, een kerst-pubquiz, een mindfulness cursus en een cursus over LinkedIn. Natuurlijk missen we het fysieke contact zoals met elkaar borrelen of de rondleidingen bij bedrijven. Ondanks alles heb ik erg genoten van mijn bestuursjaar.”