Studenten maken Food & Lifestyle Magazine

Derdejaars studenten van de opleiding Food & Lifestyle van Lentiz | mbo LIFE College gaan de komende periode een eigen Food Magazine maken. Het betreft de eindopdracht voor het vak Marketing & Voorlichting.

 

Veelzijdig blad voor de foodsector

Het doel is om een veelzijdig blad te maken, waarin de studenten zichzelf als foodprofessionals in de markt kunnen zetten. Met het magazine kunnen zij zich presenteren tijdens sollicitaties of intakes van vervolgopleidingen. Daarnaast is het doel van het magazine om een breed publiek -op een toegankelijke en aantrekkelijke manier- een beeld te geven van de foodsector en de relatie tussen voeding en gezondheid. De studenten vormen samen de redactie van het magazine en verzorgen tekst, beeld, lay-out en advertenties. Zij krijgen een gastles van Hilco Wagenaar (Communicatiemanager Steensma), die jarenlange ervaring in de communicatie bij Foodvakbladen heeft.

 

Verzoek om interview of advertentie

De studenten hebben de opdracht gekregen om in het magazine ook interviews met Foodprofessionals te verwerken en om een reportage te maken van het productieproces van enkele voedingsmiddelen. Verschillende foodbedrijven zullen de komende weken worden benaderd door één van de studenten met het verzoek om een interview te mogen afnemen over het productieproces en wat foto’s te mogen maken. Ook kan het verzoek komen een advertentie te plaatsen. Het blad wordt verspreid onder het netwerk van de school (o.a. stagebedrijven, middelbare scholen, decanen) en het netwerk van de studenten zelf. De oplage is afhankelijk van de advertentieopbrengst.