SOCOCO is op 20 oktober 2022 uitgeroepen tot de winnaar van de MVO-trofee 2022. Tijdens de najaarsbijeenkomst van het Sociaal Economisch Netwerk MVS koos een publieksjury deze organisatie uit drie finalisten. Ruim 100 kopstukken uit het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en maatschappelijk veld kwamen samen bij Lely in Maassluis. Tijdens een inspirerend diner konden zij elkaar ontmoeten en kennis delen over inclusief werkgeverschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor de vijfde keer organiseerde het Sociaal Economisch Netwerk MVS de verkiezing voor de MVO-trofee. Voor de verkiezing van de MVO-trofee 2022 zijn in totaal twintig organisaties uit de regio voorgedragen. Naast SOCOCO behoorden Delta Hotel en Pineut tot de finalisten. Een professionele vakjury koos hen uit de voorgedragen kandidaten. Het publiek stemde uiteindelijk voor SOCOCO. Deze organisatie wil met (h)eerlijke koffie de wereld mooier kleuren. SOCOCO wil graag impact hebben op elke schakel in de koffieketen, van verbouwers tot consumenten. Het streven is om elke dag opnieuw bewust de beste keuzes te maken voor milieu, mens en natuur.

 

De jury zegt hierover: “Deze ondernemer heeft in allerlei facetten van de bedrijfsvoering aandacht voor de maatschappij en de planeet. We zien een voortdurende zoektocht naar mogelijkheden om meer impact te hebben. Als je bedenkt dat er maar drie medewerkers in dienst zijn, dan is de impact groot. Om die reden is SOCOCO een van de finalisten.”

 

Investeren in de maatschappij

 

De locatie voor het najaarsevenement was dit keer wel heel bijzonder. Lely is marktleider in geautomatiseerde systemen voor melkveehouders. Het bedrijf produceert innovatieve oplossingen voor het melkveebedrijf van de toekomst. Duurzaamheid en circulariteit spelen daarbij een belangrijke rol.

 

SDG’s

 

Tijdens de bijeenkomst stonden de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties centraal. Zo draagt Lely met Go Dare bijvoorbeeld bij aan SDG 9 (industrie, innovatie en infrastructuur) en 4 (kwaliteitsonderwijs). Gastspreker was Abigail Norville, plaatsvervangend secretaris van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport sprak die avond ook. Zij zet zich op het ministerie in voor diversiteit en inclusie en vertelde de aanwezigen waarom dit zo belangrijk is. Met een inclusieve organisatie begrijp en bereik je je doelgroep beter. Dat draagt in het geval van deze organisatie in grote mate bij aan het welzijn van de inwoners van Nederland (SDG 3, goede gezondheid en welzijn).  Alle finalisten van de MVO-trofee 2022 doen aan inclusief ondernemen. Zij stimuleren daarmee eerlijk werk en economische groei (SDG 8). Tot slot is het hele netwerk opgezet met het doel partnerschappen aan te gaan om de doelstellingen te behalen (SDG 17).


Naast Abigail Norville spraken ook CEO André van Troost en CSO Marijke Jansen van Lely. De juryvoorzitter van de MVO-Trofee 2022, wethouder Sjoerd Kuiper van Maassluis introduceerde de drie finalisten. De winnaar van vorig jaar, Bob Richters van Hotspot Hutspot, reikte de MVO-trofee 2022 uit aan Perry van Gils van SOCOCO (rechts op de foto).

 

SOCOCO is een van de bedrijvenpartners van de Food Innovation Academy. Zij verzorgen de koffie op de 3e verdieping en de in de Try & Taste ruimte bij de ingang. Lees meer over de visie van Perry van Gils en SOCOCO

Bekijk het filmpje van de prijsuitreiking