Al meer dan 25 jaar voert Essensor dagelijks marktonderzoek uit met groepen consumenten, die daarbij gebruik maken van hun zintuigen (ruiken, proeven, zien, horen en voelen). Naast de  onderzoekslocaties in Wageningen en Utrecht, worden de testen sinds kort ook in de Food Innovation Academy in Vlaardingen uitgevoerd. Deelnemers aan de testen nemen plaats in één van de cabines waarin een laptop met een digitale vragenlijst klaarstaat. Één-voor-één en na elkaar krijgen de deelnemers producten aangeboden om te proeven. Ze beoordelen deze producten volgens de instructie in de vragenlijst. In de regel duurt een test tussen de 30 en 90 minuten.

 

Naast de testen in de onderzoeksruimtes organiseert Essensor regelmatig Home Use Testen (HUT). Bij een HUT beoordelen consumenten food of non-food product(en) thuis. Per e-mail ontvangen deelnemers een vragenlijst met vragen over het product. Dinsdag 11 januari vond zo’n HUT plaats bij Essensor in Vlaardingen. Consumenten ontvingen verschillende pakken plantaardige melk en hebben een paar weken de tijd om deze producten thuis te beoordelen. In verband met COVID hanteert Essensor een 12-actiepuntenplan waarmee we de testen op een verantwoorde en veilige manier kunnen worden uitgevoerd.

 

Essensor hoopt in de komende periode meer consumenten uit Vlaardingen en omstreken te verwelkomen. Dus lijkt het je leuk of ken je iemand die het leuk vindt om de smaak van de producten in de supermarkt te mogen bepalen? Meld je dan aan als proever via www.wordproever.nl