Lentiz | LIFE College en Jongerenwerk Minters organiseerden op maandag 20 februari in de Food Innovation Academy een Italiaanse avond voor kinderen en hun ouders of verzorgers. In koppels, bestaande uit een ouder/verzorger en een kind, ging men aan de slag in de workshopkeuken van de FIA om samen te koken. De klaargemaakte gerechten werden daarna met elkaar opgegeten.

Het was de tweede keer dat er een dergelijk samenzijn werd georganiseerd. Dit keer stond er een Italiaanse avond op het programma: vooraf bruschetta, als hoofdgerecht pasta pesto, en als toetje panna cotta met fruit.

Samen koken en eten

Samen koken en eten is een manier om aandacht voor elkaar te hebben, de band tussen kinderen en ouders te versterken en om dingen te bespreken. Dit idee staat centraal in de samenwerking tussen de Lentiz | LIFE College (Yasemin Bal) en het jongerenwerk van Minters (Sebastiaan Kardol en Isabella Cleijpool). De workshopkeuken van de FIA is hiervoor een prima lokatie. Op deze manier krijgen jongeren meteen een goede indruk van de mogelijkheden van het werken in de foodsector.