Het laatste nieuws

Bakkerij Kamstra doneert bollenkast aan FIA

De Friese bakkerij hoorde van de opleidingsambities van de FIA en besloot de bollenkast cadeau te doen, zodat de machines opnieuw kunnen worden...

Cressen verrijken ijs in smaak en looks

Cressen in ambachtelijk ijs, een mooie combinatie. Patissier Hidde den Brabander ging met een delegatie van Koppert Cress aan de slag in het...

Albeda verhuist bakkerij-opleiding naar Food Innovation Academy

Albeda in Rotterdam heeft de intentie uitgesproken de opleiding Brood & Banket volgend jaar onder te brengen in de...

Sweet Asian Summerschool door Tim Kan en Hidde de Brabander

Eind juli zijn er vier workshops in de FIA. Schrijf je in en maak kennis met de Aziatische...

DÜBÖR partner van de Food Innovation Academy

DÜBÖR Nederland, producent van hoogwaardige plantaardige (biologische) lossingsoliën voor bakbewerkingen, is aangehaakt als partner van de Food...

Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

Op 16 juni was de docentendag op het IJscentrum in Vlaardingen. Hidde den Brabander neemt het stokje over van Jacques Vos. Tot december staat er maar...

Studenten doen opdracht in ‘thuiskeuken’

Koken in de eigen studentenkeuken is leuk, maar docent en studenten hopen snel weer in het FIA-pand aan de slag te...

Food Innovation Academy neemt hypermoderne bakkerij in gebruik

Alfred Bruin, FIA-bestuurder en holding-directeur van Royal Steensma, snijdt een versgebakken stokbrood van 1,5 meter doormidden en opent daarmee de...

IJscentrum scoort uitmuntend tijdens eerste HACCP-inspectie

Met een score van 91 uit 100 punten is vakdocent Hidde de Brabander erg...

Plannen voor Coffee Experience

Komt er een Koffiecentrum op de begane grond van het FIA-pand? Verschillende partners tonen...

Cerelia over aanpak coronacrisis

HR-director Johan Kok vertelt over de productie en het HR-beleid tijdens de...

FIA-partners delen droom

Rondetafelgesprek in vakblad 'Bakkers in Bedrijf' over deelname aan...

Kenniscafé VIAFIA voortvarend van start!

Huisarts Iris de Vries daagt levensmiddelenbranche uit. Hoe draagt jouw product bij aan een gezondere levenstijl?...

FIA breidt uit met aankoop kantoortoren

FIA koopt kantoortoren naast het huidige pand. Na verbouwing zullen hier extra testruimtes, theorielokalen en vergaderzalen...

1e kenniscafé VIAFIA op 28 januari vanaf 16.00 uur

Huisarts met een missie Iris de Vries gaat in gesprek met de levensmiddelenbranche over voeding en gezondheid....

FIA sluit partnerdeal met Veenhuizen Groep

De Veenhuizen Groep gaat ovens van het merk MIWE leveren aan de FIA. Ook is het de bedoeling op termijn samen workshops te gaan...

Nieuwe cursus IJscentrum: word in één week ijsbereider

De eerste lichting cursisten in het nieuwe IJscentrum in Vlaardingen rond eind november de cursus IJsbereider af. Voor begin 2020 staat deze...

MBO-studenten zoeken oplossing voedselverspilling

Derdejaars studenten Voeding & Technologie doen mee aan de MBO Challenge Voedselverspilling. Duijvestijn Tomaten kwam met een...