Het laatste nieuws

Peppertree Food, de smaak van Afrika

Zes studenten van de opleiding Food Commerce & Technology zijn afgelopen oktober begonnen met de ontwikkeling van sambals en kruidenpasta's afkomstig...

Student Cailin doet onderzoek voor Future Food Fieldlab

Voor mijn scriptie ga ik contact leggen met andere fieldlabs in Nederland en best practices over de opzet en de governance van een innovatieveldlab...

Dagtrainingen op IJscentrum

Vanaf 1 april kun je bij het IJscentrum terecht voor eendaagse trainingen die de focus leggen op één onderwerp zoals Vegan IJs, Suikerreductie en...

Lentiz start Oriëntatietraject voor zij-instromers in de FIA

Elke jongere tussen de 16 en 27 jaar uit de regio die op dit moment geen onderwijs volgt, geen startkwalificatie heeft of geen werk heeft, kan zich...

Menukaart geeft overzicht opleidingen

Alle opleidingen die kunnen worden gevolgd bij de Food Innovation Academy zijn onder elkaar gezet in een heuse menukaart. Met voor elk wat...

Cursus Sensorisch Onderzoek en Productontwikkeling start op 26 februari

De cursus behandelt in 2,5 dag de basiskennis voor het inzetten van sensorisch onderzoek voor...

Hidde de Brabander en Tim Kan food-ambassadeurs FIA

De Brabander en Kan gaan vier FIA-masterclasses organiseren die tot doel hebben foodprofessionals, studenten en andere geïnteresseerden creatief te...

Inholland ontwikkelt nieuwe specialisatie: Food Process Engineering

Hogeschool Inholland ziet mogelijkheden om een nieuwe specialisatie aan de opleiding Food Commerce & Technology toe te voegen, namelijk Food Process...

Pand gewassen, signing besteld

Al het glas van het gebouw en de luchtbrug zijn flink in het sop gezet door de specialisten van schoonmaakbedrijf GOM Glas en Gevelreiniging. Ook is...

Studenten maken plan inrichting buitenterrein FIA

Nu de inrichting van de laagbouw z’n voltooiing nadert, wordt er ook gekeken naar  de (her)inrichting van het buitenterrein. Het parkeerterrein...

Food Innovation Academy wil ook volwassenen aan nieuwe baan helpen

Werkloos geraakt maar wel geïnteresseerd in een baan in de voedselsector of agrarische logistiek? De FIA hoopt voortaan ieder jaar 50 tot 70 mensen...

Practoraat Food, Health & Technologie van Lentiz op volle sterkte

Petra Kuiper gaat per 1 december aan de slag als practor voor de activiteiten van de Food Innovation Academy. Zij gaat veel samenwerken met de...

Studenten worden ondernemers

Het begon met een vriezer tot de nok gevuld met uitgebeende ganzen. Zeven vierdejaars studenten van Inholland Delft maakten er ganzensaucijzenbites...

Stagiaire bij Krekerij ontwikkelt nieuw product met sprinkhanenvlees

Derdejaars Inholland-studente Josephine van der Wel liep 20 weken stage bij de Krekerij en was betrokken bij marktonderzoek, productontwikkeling,...

Opstellen onderzoeksagenda biedt focus voor kennisontwikkeling

De FIA is de campus voor kennisontwikkeling en innovatie in de foodbranche. Verbinding met de academische wereld en het hebben van een eigen...

Studenten ontwikkelen nieuwe producten van reststromen groente

Lentiz-studenten ontwikkelen nieuwe producten uit reststromen van groenten. Dit in het kader van de landelijke MBO Challenge Voedselverspilling....

Finales vakwedstrijden Boulanger en Patissier in FIA

De landelijke finales van de wedstrijden Boulanger en Patissier van WorldSkills Netherlands worden op 25 en 26 maart georganiseerd in de Food...

NIEUW bij de FIA: Sococo koffiebar

De Sococo koffiebar is klaar. Onze barista’s Shlomit en Sander heten u van harte welkom van maandag tot en met vrijdag van 9.00  tot 16.00 uur....