Het laatste nieuws

Kenniscafe VIA FIA gaat niet door

Tot onze spijt zien wij ons genoodzaakt deze bijeenkomst te annuleren, gezien de huidige coronasituatie in Nederland. Wij vinden het niet passend om...

Pilot ‘Oriëntatie traject FIA’ van start 

Na de herfstvakantie gaan in de Food Innovation Academy de eerste deelnemers starten met de pilot ‘oriëntatie traject...

Onderzoek toepassing vacuüm-koeling in food

Studenten en specialisten starten een grootschalig onderzoek naar de toepassing van vacuüm-koeling in food: zowel in warme, als koude...

Studenten maken Food & Lifestyle Magazine

Derdejaars studenten van de opleiding Food & Lifestyle van Lentiz | mbo LIFE College gaan een eigen Food Magazine maken. Het betreft de eindopdracht...

Nieuw: hybride leslokaal

Partner AENC richt leslokaal in voor optimaal online lesgeven. Een geweldige aanwinst in het FIA-pand, zeker nu veel lessen vanwege corona online...

Green Juniorproject Pulp Vision: uienpulp beter benutten 

'Hoe kunnen uit vezelrijke pulp van uienresten toepasbare voedingsingrediënten worden ontwikkeld?'  Dat is de onderzoeksvraag waar studenten samen...

Belgisch vakblad Food Industrie te gast in FIA

“Het ondernemerschap en de innovatie-drive van de betrokken bedrijven en scholen binnen de FIA is indrukwekkend”, liet Thiers zich ontvallen...

Lentiz-foodstudenten starten schooljaar in FIA

Onder leiding van fooddocent Richard Eijgenraam gingen de ‘foodies’ aan de slag met pannenkoeken. De opdracht was om aan de hand van een stukje...

Oliebollen proeven tijdens introductiedag FIA

Eerste schooldag 50 eerstejaarsstudenten van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool...

Inholland Green Juniors van start in september

Multidisciplinaire teams werken aan opdrachten uit de...

Microbiologie (gast)les voor thuis

Lentiz mbo-studenten onderzoeken broodschimmels, gisten en...

Bakkerij Kamstra doneert bollenkast aan FIA

De Friese bakkerij hoorde van de opleidingsambities van de FIA en besloot de bollenkast cadeau te doen, zodat de machines opnieuw kunnen worden...

Cressen verrijken ijs in smaak en looks

Cressen in ambachtelijk ijs, een mooie combinatie. Patissier Hidde den Brabander ging met een delegatie van Koppert Cress aan de slag in het...

Albeda verhuist bakkerij-opleiding naar Food Innovation Academy

Albeda in Rotterdam heeft de intentie uitgesproken de opleiding Brood & Banket volgend jaar onder te brengen in de...

Sweet Asian Summerschool door Tim Kan en Hidde de Brabander

Eind juli zijn er vier workshops in de FIA. Schrijf je in en maak kennis met de Aziatische...

DÜBÖR partner van de Food Innovation Academy

DÜBÖR Nederland, producent van hoogwaardige plantaardige (biologische) lossingsoliën voor bakbewerkingen, is aangehaakt als partner van de Food...

Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

Op 16 juni was de docentendag op het IJscentrum in Vlaardingen. Hidde den Brabander neemt het stokje over van Jacques Vos. Tot december staat er maar...

Studenten doen opdracht in ‘thuiskeuken’

Koken in de eigen studentenkeuken is leuk, maar docent en studenten hopen snel weer in het FIA-pand aan de slag te...