Het laatste nieuws

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence is specialist in aroma’s die worden toegepast in voeding en stelt een aromabibliotheek ter...

Lentiz-studenten aan de slag in proefbakkerij

De theorie is interessant, maar het is natuurlijk veel leuker en ook leerzamer om zelf aan de slag te gaan in een mooie, goed ingerichte...

Bekijk Kenniscafe VIA FIA ‘Over smaak en gezondheid valt (niet) te twisten’

Altijd al benieuwd geweest hoe je smaak kunt beschrijven? Bekijk het Kenniscafe VIA FIA waarin Smaakprofessor Peter Knosse en Meester Patissier Hidde...

Bedrijvenvereniging FIA in oprichting

FrieslandCampina, Sococo, Bakkerij Paauw, Royal Steensma en Van der Linde Catering vormen het oprichtingsbestuur van de bedrijvenvereniging...

Van der Linde Catering + Evenementen is nieuwe businesspartner

Het bedrijf onderscheidt zich door het verzorgen van kwalitatief hoogwaardig eten en drinken en door stijlvolle gastvrijheid op maat te...

Signing in pand FIA aangebracht

De uitvoering van de bewegwijzering sluit aan op de vormgeving van het gebouw. Het ontwerp is afgeleid van het logo van de Food Innovation Academy:...

Tim Kan beoordeelt Aziatische maaltijd gemaakt door studenten

Studenten verdiepen zich in de Aziatische keuken, experimenteren bij het maken van een nieuwe magnetronmaaltijd en onderzoeken en meten normen en...

Peppertree Food, de smaak van Afrika

Zes studenten van de opleiding Food Commerce & Technology zijn afgelopen oktober begonnen met de ontwikkeling van sambals en kruidenpasta's afkomstig...

Student Cailin doet onderzoek voor Future Food Fieldlab

Voor mijn scriptie ga ik contact leggen met andere fieldlabs in Nederland en best practices over de opzet en de governance van een innovatieveldlab...

Dagtrainingen op IJscentrum

Vanaf 1 april kun je bij het IJscentrum terecht voor eendaagse trainingen die de focus leggen op één onderwerp zoals Vegan IJs, Suikerreductie en...

Lentiz start Oriëntatietraject voor zij-instromers in de FIA

Elke jongere tussen de 16 en 27 jaar uit de regio die op dit moment geen onderwijs volgt, geen startkwalificatie heeft of geen werk heeft, kan zich...

Menukaart geeft overzicht opleidingen

Alle opleidingen die kunnen worden gevolgd bij de Food Innovation Academy zijn onder elkaar gezet in een heuse menukaart. Met voor elk wat...

Cursus Sensorisch Onderzoek en Productontwikkeling start op 26 februari

De cursus behandelt in 2,5 dag de basiskennis voor het inzetten van sensorisch onderzoek voor...

Hidde de Brabander en Tim Kan food-ambassadeurs FIA

De Brabander en Kan gaan vier FIA-masterclasses organiseren die tot doel hebben foodprofessionals, studenten en andere geïnteresseerden creatief te...

Inholland ontwikkelt nieuwe specialisatie: Food Process Engineering

Hogeschool Inholland ziet mogelijkheden om een nieuwe specialisatie aan de opleiding Food Commerce & Technology toe te voegen, namelijk Food Process...

Pand gewassen, signing besteld

Al het glas van het gebouw en de luchtbrug zijn flink in het sop gezet door de specialisten van schoonmaakbedrijf GOM Glas en Gevelreiniging. Ook is...

Studenten maken plan inrichting buitenterrein FIA

Nu de inrichting van de laagbouw z’n voltooiing nadert, wordt er ook gekeken naar  de (her)inrichting van het buitenterrein. Het parkeerterrein...

Food Innovation Academy wil ook volwassenen aan nieuwe baan helpen

Werkloos geraakt maar wel geïnteresseerd in een baan in de voedselsector of agrarische logistiek? De FIA hoopt voortaan ieder jaar 50 tot 70 mensen...