Het laatste nieuws

FIA Foodlab tijdens Dutch Food Week

Tijdens de Dutch Food Week wordt volop geëxperimenteerd in het foodlab van de Food Academy in Vlaardingen. Groepjes studenten van Lentiz | LIFE...

Kenniscafe VIA FIA gaat niet door

Tot onze spijt zien wij ons genoodzaakt deze bijeenkomst te annuleren, gezien de huidige coronasituatie in Nederland. Wij vinden het niet passend om...

Pilot ‘Oriëntatie traject FIA’ van start 

Na de herfstvakantie gaan in de Food Innovation Academy de eerste deelnemers starten met de pilot ‘oriëntatie traject...

Onderzoek toepassing vacuüm-koeling in food

Studenten en specialisten starten een grootschalig onderzoek naar de toepassing van vacuüm-koeling in food: zowel in warme, als koude...

Studenten maken Food & Lifestyle Magazine

Derdejaars studenten van de opleiding Food & Lifestyle van Lentiz | mbo LIFE College gaan een eigen Food Magazine maken. Het betreft de eindopdracht...

Nieuw: hybride leslokaal

Partner AENC richt leslokaal in voor optimaal online lesgeven. Een geweldige aanwinst in het FIA-pand, zeker nu veel lessen vanwege corona online...

Green Juniorproject Pulp Vision: uienpulp beter benutten 

'Hoe kunnen uit vezelrijke pulp van uienresten toepasbare voedingsingrediënten worden ontwikkeld?'  Dat is de onderzoeksvraag waar studenten samen...

Belgisch vakblad Food Industrie te gast in FIA

“Het ondernemerschap en de innovatie-drive van de betrokken bedrijven en scholen binnen de FIA is indrukwekkend”, liet Thiers zich ontvallen...

Lentiz-foodstudenten starten schooljaar in FIA

Onder leiding van fooddocent Richard Eijgenraam gingen de ‘foodies’ aan de slag met pannenkoeken. De opdracht was om aan de hand van een stukje...

Oliebollen proeven tijdens introductiedag FIA

Eerste schooldag 50 eerstejaarsstudenten van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool...