Het laatste nieuws

Nieuw bij de Patisserie Academie: Basis Koffieskills

Wat komt er nou kijken bij het zetten van een écht goede espresso, en hoe maak je eigenlijk consistent en goed melkschuim voor je cappuccino en...

De Ruiter Speculaas Bakkerij nieuw lid FIA

"Bij de FIA waren we meteen onder de indruk van wat er in Vlaardingen is gerealiseerd. Wat een geweldig pand, de combinatie van opleiding en praktijk...

BIA eerste opleidingsbakkerij met modulaire examinering

Kleinere onderdelen worden nu tussentijds getoetst, zodat studenten in hun eigen tempo hun leertraject kunnen vertragen of versnellen....

Waardering voor vakmanschap tijdens Open huis

Toenemende interesse in de banen die de foodsector heeft de bieden. Er kwamen zo'n 200 bezoekers naar het Open huis op op 27...

Bezoek het Open huis

Kom op 27 januari tussen 10.00- 14.00 uur naar het Open huis in de FIA. Iedereen is welkom!...

Beko Coöperatie nieuwe loot in bedrijvenvereniging

Joost Schellingerhout, manager Duurzaamheid bij Beko Coöperatie, gaat tijd en kennis inbrengen in de werkgroep Opleiden. Maar ook lijntjes leggen...

Keuzevak brood & banket voor Geuzencollege bij BIA

Het Geuzencollege en Albeda Horecacollege hebben de handen ineen geslagen. Vanaf schooljaar 2023 komen derdejaars vmbo-leerlingen van de opleiding...

Nieuwe generatie food innovators klaar voor de voedingswereld

De minor Food Challenge Ondernemen van Hogeschool Inholland daagt derde- en vierdejaarsstudenten van binnen en buiten de hogeschool uit om hun kennis...

Lentiz-docenten ontdekken inspirerende onderwijsmethode bij MBO Life Sciences

Praktijkgestuurd onderwijs, waarbij de docent meer de rol van coach krijgt, en de student zelf z’n koers bepaalt. Docenten...

Nieuw: FIA Matchmakers

Verschillende zij-instromers, Oekraïners en studenten bezochten 'de markt' op zoek naar stageplekken en banen. Voor eventuele taalproblemen waren er...

FIA-studenten doen onderzoek voor Van der Linde Catering

Streekmaaltijden is het nieuwste product van Van der Linde Catering. Rechtstreeks te leveren aan de consument. De studenten van de Food Innovation...

Kenniscafe VIA FIA: anders kijken naar arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is krap, de dynamiek enorm en de strijd om de nieuwe medewerker heftig. Zo begon het Kenniscafe VIA FIA afgelopen dinsdag...

‘Geweldig dat we de FIA in Vlaardingen hebben’

FIA is een van de highlights in Vlaardings programma 'Ken uw stad'. Inwoners zijn aangenaam...

Hackathon zoekt ondernemers die mee willen doen

Op 13,14 en 15 november is er weer een hackathon. Kom langs, proef de sfeer en doe de volgende keer...

Lentiz zet 4 teams in voor Challenge Voedselverspilling

Al twee jaar lang zijn Lentiz-studenten van de mbo-opleiding Voedsel & Kwaliteit winnaar geworden van de landelijke Challenge Voedselverspilling....

Tekort productiemedewerkers groeit schrikbarend snel

Bedrijven hebben tot 2025 gemiddeld tussen de 6 en 15 operators nodig. Dat blijkt uit een enquête die is gehouden onder de foodbedrijven die...

Leerlingen Vlaardingse Zomerschool aan de slag in Cuisine Lab

Ruim 26 leerlingen zijn in de laatste weken van de zomervakantie klaargestoomd voor hun (nieuwe) school. Lentiz | LIFE College was...

Ministerie OC&W daagt onderwijs en bedrijfsleven uit

Maak de vragen die er leven over flexibilisering van het foodonderwijs meer concreet en leg ze voor aan het Ministerie van Onderwijs Cultuur &...