Het laatste nieuws

Essensor nieuwe partner: sensoriek nieuwe pijler FIA

Essensor, marktleider binnen het sensorisch marktonderzoek in Nederland, tekende maandag 12 april een samenwerkingsovereenkomst met de FIA en opent...

Patissiers strijden om Dutch Pastry Award en Beste Bonbon

In de Try & Taste Ruimte op de begane grond van het FIA-pand vonden op 6 april prestigieuze vakwedstijden plaats voor patissiers, banketbakkers en...

Kennisbijeenkomst over ‘het nieuwe bakken’

Op dinsdag 20 april wordt Session georganiseerd, een gratis online kennisbijeenkomst over de onderwerpen: Hoe worden ovens in de toekomst gestookt?...

Bedrijvenvereniging FIA opgericht: aansluiting opleiding en praktijk

Om de juiste richting te geven aan de opleidingsprogramma’s, de onderzoekstrajecten en de imago verbeterende activiteiten van de FIA is...

Beperk voedselverspilling. Doet u mee?

Welke praktische oplossingen kunnen we uitwerken om verspilling binnen de foodsector te beperken? We zoeken bedrijven die voor de periode september...

Onderzoek naar gebruik digitale oplossingen bij MKB

Onderzoeker Stoycheva zoekt levensmiddelenbedrijven in de regio Rotterdam - Den Haag die mee willen doen aan een onderzoek naar het gebruik van...

Bakkersleerlingen Albeda definitief naar de FIA

De studenten van de bakkersopleidingen van Albeda uit Rotterdam verhuizen deze zomer definitief naar de FIA. Ze krijgen daar een plek in de...

Masterclasses opgenomen in de keukens FIA

Binnenkort op de website. Vier masterclasses van Topkok Tim Kan en Meester Patissier Hidde de Brabander. Ze nemen je stap voor stap mee in de hartige...

Bakker meer traffic met spaaractie Bricks-speelgoedbakkerij

Klanten van ambachtelijke bakkers kunnen nu sparen voor hun eigen speelgoedbakkerij die ze thuis zelf kunnen bouwen. Insteek van deze ludieke...

NL IJs opgericht

Anderhalf jaar na de eerste gesprekken en precies 1 jaar na ondertekening van de intentieverklaring, is de Stichting Nederlandse IJsbereidingssector,...

Buteressence nieuwe partner Food Innovation Academy

Buteressence is specialist in aroma’s die worden toegepast in voeding en stelt een aromabibliotheek ter...

Lentiz-studenten aan de slag in proefbakkerij

De theorie is interessant, maar het is natuurlijk veel leuker en ook leerzamer om zelf aan de slag te gaan in een mooie, goed ingerichte...

Bekijk Kenniscafe VIA FIA ‘Over smaak en gezondheid valt (niet) te twisten’

Altijd al benieuwd geweest hoe je smaak kunt beschrijven? Bekijk het Kenniscafe VIA FIA waarin Smaakprofessor Peter Knosse en Meester Patissier Hidde...

Bedrijvenvereniging FIA in oprichting

FrieslandCampina, Sococo, Bakkerij Paauw, Royal Steensma en Van der Linde Catering vormen het oprichtingsbestuur van de bedrijvenvereniging...

Van der Linde Catering + Evenementen is nieuwe businesspartner

Het bedrijf onderscheidt zich door het verzorgen van kwalitatief hoogwaardig eten en drinken en door stijlvolle gastvrijheid op maat te...

Signing in pand FIA aangebracht

De uitvoering van de bewegwijzering sluit aan op de vormgeving van het gebouw. Het ontwerp is afgeleid van het logo van de Food Innovation Academy:...

Tim Kan beoordeelt Aziatische maaltijd gemaakt door studenten

Studenten verdiepen zich in de Aziatische keuken, experimenteren bij het maken van een nieuwe magnetronmaaltijd en onderzoeken en meten normen en...

Peppertree Food, de smaak van Afrika

Zes studenten van de opleiding Food Commerce & Technology zijn afgelopen oktober begonnen met de ontwikkeling van sambals en kruidenpasta's afkomstig...