Het laatste nieuws

Stagiaire bij Krekerij ontwikkelt nieuw product met sprinkhanenvlees

Derdejaars Inholland-studente Josephine van der Wel liep 20 weken stage bij de Krekerij en was betrokken bij marktonderzoek, productontwikkeling,...

Opstellen onderzoeksagenda biedt focus voor kennisontwikkeling

De FIA is de campus voor kennisontwikkeling en innovatie in de foodbranche. Verbinding met de academische wereld en het hebben van een eigen...

Studenten ontwikkelen nieuwe producten van reststromen groente

Lentiz-studenten ontwikkelen nieuwe producten uit reststromen van groenten. Dit in het kader van de landelijke MBO Challenge Voedselverspilling....

Finales vakwedstrijden Boulanger en Patissier in FIA

De landelijke finales van de wedstrijden Boulanger en Patissier van WorldSkills Netherlands worden op 25 en 26 maart georganiseerd in de Food...

NIEUW bij de FIA: Sococo koffiebar

De Sococo koffiebar is klaar. Onze barista’s Shlomit en Sander heten u van harte welkom van maandag tot en met vrijdag van 9.00  tot 16.00 uur....

FIA Foodlab tijdens Dutch Food Week

Tijdens de Dutch Food Week wordt volop geëxperimenteerd in het foodlab van de Food Academy in Vlaardingen. Groepjes studenten van Lentiz | LIFE...

Kenniscafe VIA FIA gaat niet door

Tot onze spijt zien wij ons genoodzaakt deze bijeenkomst te annuleren, gezien de huidige coronasituatie in Nederland. Wij vinden het niet passend om...

Pilot ‘Oriëntatie traject FIA’ van start 

Na de herfstvakantie gaan in de Food Innovation Academy de eerste deelnemers starten met de pilot ‘oriëntatie traject...

Onderzoek toepassing vacuüm-koeling in food

Studenten en specialisten starten een grootschalig onderzoek naar de toepassing van vacuüm-koeling in food: zowel in warme, als koude...

Studenten maken Food & Lifestyle Magazine

Derdejaars studenten van de opleiding Food & Lifestyle van Lentiz | mbo LIFE College gaan een eigen Food Magazine maken. Het betreft de eindopdracht...