Het laatste nieuws

Inholland Green Juniors van start in september

Multidisciplinaire teams werken aan opdrachten uit de...

Microbiologie (gast)les voor thuis

Lentiz mbo-studenten onderzoeken broodschimmels, gisten en...

Bakkerij Kamstra doneert bollenkast aan FIA

De Friese bakkerij hoorde van de opleidingsambities van de FIA en besloot de bollenkast cadeau te doen, zodat de machines opnieuw kunnen worden...

Cressen verrijken ijs in smaak en looks

Cressen in ambachtelijk ijs, een mooie combinatie. Patissier Hidde den Brabander ging met een delegatie van Koppert Cress aan de slag in het...

Albeda verhuist bakkerij-opleiding naar Food Innovation Academy

Albeda in Rotterdam heeft de intentie uitgesproken de opleiding Brood & Banket volgend jaar onder te brengen in de...

Sweet Asian Summerschool door Tim Kan en Hidde de Brabander

Eind juli zijn er vier workshops in de FIA. Schrijf je in en maak kennis met de Aziatische...

DÜBÖR partner van de Food Innovation Academy

DÜBÖR Nederland, producent van hoogwaardige plantaardige (biologische) lossingsoliën voor bakbewerkingen, is aangehaakt als partner van de Food...

Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

Op 16 juni was de docentendag op het IJscentrum in Vlaardingen. Hidde den Brabander neemt het stokje over van Jacques Vos. Tot december staat er maar...

Studenten doen opdracht in ‘thuiskeuken’

Koken in de eigen studentenkeuken is leuk, maar docent en studenten hopen snel weer in het FIA-pand aan de slag te...

Food Innovation Academy neemt hypermoderne bakkerij in gebruik

Alfred Bruin, FIA-bestuurder en holding-directeur van Royal Steensma, snijdt een versgebakken stokbrood van 1,5 meter doormidden en opent daarmee de...