Het laatste nieuws

Green Juniorproject Pulp Vision: uienpulp beter benutten 

'Hoe kunnen uit vezelrijke pulp van uienresten toepasbare voedingsingrediënten worden ontwikkeld?'  Dat is de onderzoeksvraag waar studenten samen...

Belgisch vakblad Food Industrie te gast in FIA

“Het ondernemerschap en de innovatie-drive van de betrokken bedrijven en scholen binnen de FIA is indrukwekkend”, liet Thiers zich ontvallen...

Lentiz-foodstudenten starten schooljaar in FIA

Onder leiding van fooddocent Richard Eijgenraam gingen de ‘foodies’ aan de slag met pannenkoeken. De opdracht was om aan de hand van een stukje...

Oliebollen proeven tijdens introductiedag FIA

Eerste schooldag 50 eerstejaarsstudenten van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool...

Inholland Green Juniors van start in september

Multidisciplinaire teams werken aan opdrachten uit de...

Microbiologie (gast)les voor thuis

Lentiz mbo-studenten onderzoeken broodschimmels, gisten en...

Bakkerij Kamstra doneert bollenkast aan FIA

De Friese bakkerij hoorde van de opleidingsambities van de FIA en besloot de bollenkast cadeau te doen, zodat de machines opnieuw kunnen worden...

Cressen verrijken ijs in smaak en looks

Cressen in ambachtelijk ijs, een mooie combinatie. Patissier Hidde den Brabander ging met een delegatie van Koppert Cress aan de slag in het...

Albeda verhuist bakkerij-opleiding naar Food Innovation Academy

Albeda in Rotterdam heeft de intentie uitgesproken de opleiding Brood & Banket volgend jaar onder te brengen in de...

Sweet Asian Summerschool door Tim Kan en Hidde de Brabander

Eind juli zijn er vier workshops in de FIA. Schrijf je in en maak kennis met de Aziatische...