De online lessen tijdens het corona-tijdperk kun je met recht inspirerend noemen. Samen met Michel Witmer van de Delft Research Group (h.o.n.v. Groen Agro Control) maakte Lentiz mbo-docent Margot Tacken in mei, in een toen nog leeg microbiologisch lab, in de Food Innovation Academy kant-en-klare pakketjes en video’s voor de lessen thuis.

Broodschimmels en melkzuurbacteriën

Mbo-studenten moesten broodschimmels, gisten en melkzuurbacteriën onderzoeken. De experimenten werden serieus ingepland met een planbord, want een zuurkoolproces bijvoorbeeld vraagt al gauw 3 weken.  Wekelijks kwam de klas digitaal bijeen voor jolige gesprekken rondom beschimmelde boterhammen, overgroeide agarplaten en riekende kool.  Maar er waren ook serieuze vragen. Naast Margot Tacken beantwoordde ook gastdocent Michel Witmer vragen van de eerstejaars Lentiz mbo-studenten Voeding&Technologie en Voeding&Kwaliteit tijdens de digitale les.

Huisgenoten doen mee

In hun reflecties vertelden de studenten dat ze met veel enthousiasme deze thuisexperimenten hebben uitgevoerd. Ook diverse nieuwsgierige huisgenoten deden mee. Volgend studiejaar staat een vervolgpracticum Conserveren op het programma, hopelijk kan de klas dan weer terecht in het pand van de Food Innovation Academy.