Uniek meetingpoint voor de foodsector

State-of-the-art! Zo kun je het pand omschrijven waarin de Food Innovation Academy is gevestigd. We zijn een een regionaal samenwerkingsverband en beschikken over een unieke ontmoetingsplek voor foodbedrijven, brancheorganisaties, onderwijs, overheid en iedereen die betrokken is bij de levensmiddelenindustrie.  Foodstudenten volgen er praktijkonderwijs en doen onderzoek in een inspirerende omgeving met alle faciliteiten. Bedrijven laten er hun personeel scholen of ze organiseren er events en vergaderingen.

Knooppunt voor samenwerking

De Try & Taste ontvangstruimte op de begane grond vormt het hart van ons pand. Tevens een mooie leerwerkplek voor de maatschappelijk betrokken onderneming Sococo. Om relaties te ontmoeten, events te organiseren of gewoon een broodje te eten met een (h)eerlijk kopje koffie. Essensor, specialist in sensorisch marktonderzoek, heeft hier een eigen plekje, waar regelmatig smaaktesten worden gehouden.

Het IJscentrum zit op de 1e verdieping. hier leer je alles over de nieuwste trends van ijsbereiding, in combinatie met (ijs)patisserie en chocolade. Dé plek voor iedereen die zich wil verdiepen in het vak van ambachtelijk ijsbereider. Met opleidingen voor de basis tot SVH Meesterijsbereider. Het IJscentrum is het enige instituut in Nederland waar je een gecertificeerd diploma IJsbereider kunt behalen.

Op deze etage is ook plek voor productiemachines uit andere foodsectoren. Denk aan vlees, kruiden, specerijen, sauzen, groente, fruit, sappen en vis. Studenten krijgen zo een goed beeld van de apparatuur waarmee zij in de voedingsmiddelenindustrie in aanraking komen. En bedrijven kunnen er testwerk doen.

Op de 2e en 3e verdieping zijn verschillende praktijkruimtes, laboratoria, ontmoetingsruimtes, vergaderplekken, de proefkeuken en het auditorium gevestigd. Mbo-studenten van Lentiz | LIFE College en hbo-studenten van Inholland volgen hier praktijklessen en doen toegepast onderzoek voor bedrijven. De QC-medewerkers van Royal Steensma werken eveneens op deze etage. Gaaf om studenten en professionals door elkaar en met elkaar te laten werken! Zo dichten we de kloof tussen theorie en praktijk.

Bakkery Innovation Academy

De proef- en opleidingsbakkerijen van de Bakkery Innovation Academy (BIA) zijn via een loopbrug verbonden met de rest van het FIA-gebouw. Dit is het domein van de brood- en banket studenten van Albeda Horecacollege, en werkt Royal Steensma aan de ontwikkeling van bakrecepturen en onderzoek. Een mooie kruisbestuiving.