Opening nieuwe FIA-pand na de zomer

 

State-of-the-art! Dat is het nieuwe pand van de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Het clubhuis van de voedingsmiddelenbranche in Zuid-Holland. Waar ondernemers elkaar ontmoeten, relaties ontvangen en samen met mbo- en hbo-studenten onderzoek doen. Kennis- en innovatiecentrum. Studenten krijgen hier hun praktijklessen en werken samen met bedrijven aan innovaties.

 

Inrichting gestart

Alle bouwwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. De inrichting is in volle gang. Laboratorium- en keukenapparatuur, productielijnen, bak- en kookmachines … de nieuwste technologie wordt er geïnstalleerd. Binnenkort start ook de bouw van de brug die toegang geeft tot de fabrieksfaciliteiten van het ernaast gelegen pand van Royal Steensma. Hier komt de proefbakkerij. En een lange corridor door de hele fabriek, zodat alle processen van het bakproces goed te zien zijn.

Na de zomer is alles gereed. Dan opent de FIA haar deuren.

 

Vier verdiepingen

  • Op de begane grond: een try&taste ruimte. Om te koken, eten, vergaderen en ontmoeten. Voor iedereen die interesse heeft in de levensmiddelenindustrie. Of gewoon om een broodje te eten en een drankje te drinken.
  • 1e verdieping: het testcentrum. De plek waar het bedrijfsleven productielijnen test en processen verbetert.
  • 2e verdieping: de laboratoria. Voor onderzoek en praktijklessen.
  • 3e verdieping: auditorium en proefkeukens. Met een heuse smoothielijn.

Proefkeukens en laboratoria

Drie fonkelnieuwe, laboratoria worden in het FIA-gebouw op de tweede verdieping gerealiseerd: microbiologisch, chemisch en sensorisch. De diverse laboratoria kunnen zowel door het bedrijfsleven als door de mbo- en hbo-studenten worden gebruikt. Bijvoorbeeld om praktisch en toegepast onderzoek  te doen of innovaties te creëren. Lijntjes naar de academische wereld worden gelegd.

Inspirerende vergaderruimten

Het pand is een ontmoetingsplek voor bedrijven en studenten in de voedingsmiddelenindustrie. Vergaderen, lessen volgen, klanten ontvangen … iedereen kan gebruik maken van de vergaderzalen of het auditorium.