De Try & Taste ontvangstruimte op de begane grond vormt het hart van ons pand. Tevens een mooie leerwerkplek voor de maatschappelijk betrokken onderneming Sococo. Om relaties te ontmoeten, events te organiseren of gewoon een broodje te eten met een (h)eerlijk kopje koffie. Essensor, specialist in sensorisch marktonderzoek, heeft hier een eigen plekje, waar regelmatig smaaktesten worden gehouden.
Het IJscentrum zit op de 1e verdieping. hier leer je alles over de nieuwste trends van ijsbereiding, in combinatie met (ijs)patisserie en chocolade. Dé plek voor iedereen die zich wil verdiepen in het vak van ambachtelijk ijsbereider. Met opleidingen voor de basis tot SVH Meesterijsbereider. Het IJscentrum is het enige instituut in Nederland waar je een gecertificeerd diploma IJsbereider kunt behalen.
Op deze etage is ook plek voor productiemachines uit andere foodsectoren. Denk aan vlees, kruiden, specerijen, sauzen, groente, fruit, sappen en vis. Studenten krijgen zo een goed beeld van de apparatuur waarmee zij in de voedingsmiddelenindustrie in aanraking komen. En bedrijven kunnen er testwerk doen.
Op de 2e en 3e verdieping zijn verschillende praktijkruimtes, laboratoria, ontmoetingsruimtes, vergaderplekken, de proefkeuken en het auditorium gevestigd. Mbo-studenten van Lentiz | LIFE College en hbo-studenten van Inholland volgen hier praktijklessen en doen toegepast onderzoek voor bedrijven. De QC-medewerkers van Royal Steensma werken eveneens op deze etage. Gaaf om studenten en professionals door elkaar en met elkaar te laten werken! Zo dichten we de kloof tussen theorie en praktijk.