Meester Patissier Hidde de Brabander versterkt team IJscentrum

IJscentrum in Food Innovation Academy

Met de verhuizing van het IJscentrum van Wageningen naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen, veranderen er heel veel zaken voor hét opleidingsinstituut voor de ambachtelijke ijssector. Allemaal in de positieve zin. Het IJscentrum hoopt zijn functie in ambachtelijk, ijsbereidend Nederland te versterken door de verdiepingsslag te maken met zuivel, horeca, chocolade en patisserie. Dit wordt onder andere waargemaakt met de komst van Meester Patissier Hidde de Brabander naar het IJscentrum.

 

Hidde de Brabander is patissier, chocolatier, gespecialiseerd ijsbereider, auteur en bekend van onder meer 24Kitchen en Koffietijd. Hij is een van de drie Meester Patissiers in Nederland. Maar bovenal is hij gek op zijn vak, een eigenschap die hij deelt met IJscentrum-manager Jacques Vos. Met het oog op het naderende pensioen (najaar 2020) van Vos, startte begin dit jaar de zoektocht naar een geschikte opvolger.

 

Die werd gevonden in De Brabander. Na zijn pensioen zal Vos als adviseur verbonden blijven aan het IJscentrum. De Brabander: “Het IJscentrum is een unieke opleiding in Nederland: ik heb er zelf ook opleidingen tot en met Gespecialiseerd IJsbereider gevolgd. Het is altijd mijn droom geweest om ooit in een schoolomgeving mijn kennis en kunde te delen met andere vakidioten. Die kans doet zich nu voor. Ik zie het als een schitterende uitdaging om van het IJscentrum een nog groter succes te maken dan het nu al is.”

 

Plannen voor een chocoladecentrum

De komende tijd trekken Vos en De Brabander samen op: om kennis te delen, bestaande cursussen te verdiepen, nieuwe cursussen te ontwikkelen en plannen te maken voor het verder uitbouwen van het IJscentrum. Zo zijn er concrete ideeën om een Chocoladecentrum in te richten, dat wordt gekoppeld aan het IJscentrum. Ook neemt Hidde plaats in het docententeam van het IJscentrum. De cursus IJsbereider start in oktober. Daarna volgt het complete cursusaanbod. Voor meer informatie en aanmelden voor een opleiding, kijk op www.ijscentrum.nl.