Mbo-studenten van Lentiz doen examen Fooddesign

Een groep studenten van de mbo-opleidingen Voeding & Technologie en Voeding & Kwaliteit heeft begin juli examen gedaan voor het nieuwe keuzedeel Fooddesign. In dit nieuwe keuzedeel draait het om foodstyling, foodfotografie en foodpresentatie. Het keuzedeel is onderdeel van de opleidingsprogramma’s van de mbo-opleidingen Voeding & Technologie en Voeding & Kwaliteit.

Ontwerpen voor boerderijwinkel Kraaiveld

Melkflesje dat is ontworpen door Lentiz-student Julia

Melkflesje dat is ontworpen door Lentiz-student Julia

Voor het examen moesten de studenten zelf een foodverpakking gaan ontwerpen voor een zuivelproduct van boerderijwinkel Kraaiveld uit ’s Heeren Loo.

Aan de slag voor de klant
De verpakking moest afgestemd zijn op de wensen van de klant (Nelleke Visser, manager van de boerderijwinkel) en de doelgroep van de winkel. Na een gesprek met de klant gingen de studenten vol enthousiasme aan de slag met een moodboard, styleden en fotografeerden zij het product en maakten zij een mooie productpresentatie.

Keuze voor twee ontwerpen

Boerderijwinkel Kraaiveld bepaalde vervolgens welke student de opdracht het beste had voltooid. Uiteindelijk koos Nelleke Visser van de Boerderijwinkel voor een combinatie van twee ontwerpen: Het melkflesje dat is ontworpen door student Julia Maaswinkel, gecombineerd met elementen uit het ontwerp van student Kimberley DeWindt. Alle studenten die aan het examen deelnamen, zijn geslaagd.