Recent heeft Lithos Ingredients zich als bedrijfslid aangesloten bij de Food Innovation Academy. Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij de bedrijvenvereniging van de FIA. Samen met de andere leden zetten zij in voor een goede doorstroom van mbo- en hbo-studenten naar het bedrijfsleven.

 

Wat doet Lithos Ingredients en waarom hebben zij zich aangesloten bij de bedrijvenvereniging?

 

“Wij zijn een specialistische business-to-business ingrediëntenleverancier en zitten op een steenworp afstand van de FIA in Vlaardingen.

 

Als marketingpartner van internationale ingrediëntenproducenten zetten wij functionele ingrediënten in de Benelux op de markt. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld eiwitten, voedingsvezels, algen, zeewieren, upcycled ingredients en plantextracten die dan vervolgens door producenten van voeding, dranken en supplementen tot een eindproduct worden gemaakt.

 

Als tussenhandel hebben wij een essentiële rol in het samenbrengen van vraag en aanbod, maar die rol en wat er allemaal bij komt kijken is niet bij iedereen even bekend. Zo sourcen wij onder meer de ingrediënten over de hele wereld, importeren die, geven verregaande productondersteuning, ontwikkelen marketingmateriaal, gaan naar klanten en beurzen en bewaken de voedselveiligheid tot in detail. Hiervoor moeten we de ingrediënten en hun processen goed kennen, de wetgevingen bijhouden, rekening houden met veranderende importregels en natuurlijk goed op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen.

 

Door toe te treden tot de bedrijvenvereniging van de FIA willen wij meer bekendheid geven aan de veelzijdige en vernieuwende rol van de tussenhandel en onze kennis delen met onderwijs en de andere bedrijvenpartners.”

 

Voor meer informatie: www.lithosingredients.nl