De nieuwe lichting mbo-studenten Voeding & Productie, Voeding & Technologie en Voeding & Kwaliteit van Lentiz beleefden deze week hun eerste praktijklessen in de workshopkeukens van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Onder leiding van fooddocent Richard Eijgenraam gingen de ‘foodies’ aan de slag met pannenkoeken. De opdracht was om aan de hand van een stukje theorie en bestaande pannenkoekmixen, een eigen pannenkoekmix te ontwikkelen. En vervolgens vanuit de pannenkoekmix hun meest perfecte pannenkoek te maken, waarbij een scala aan grondstoffen mocht worden gebruikt.

Geur
Het duurde dan ook niet lang voordat de gehele keuken rook naar versgebakken pannenkoeken. De FIA-medewerkers mochten als testpanel dienen. De pannenkoeken werden namelijk tot hun grote plezier, uitgedeeld onder de aanwezig personeelsleden. Zelf moesten de studenten de kwaliteit van de pannenkoeken controleren op zelfbedachte criteria en dit vergelijken met elkaar.

Opleidingen
Kern van de driejarige opleiding Voeding & Technologie (mbo 4-niveau) is dat de studenten van alles leren over de ontwikkeling van voedsel en de productie ervan. De opleiding is mee vorm gegeven door de betrokken foodbedrijven die samenwerken in de FIA. Datzelfde geldt voor de aanverwante opleidingen Voeding & Productie en Voeding & Kwaliteit. Bij Voeding&Productie leren de studenten alles over het bereiden en verpakken van food. Bij Voeding & Kwaliteit werken studenten aan de kwaliteit van voedsel en het verbeteren ervan.