Inholland ontwikkelt nieuwe specialisatie: Food Process Engineering

Uit gesprekken met werkveldpartners, zoals de partners van de FIA, weet Hogeschool Inholland dat er een groot tekort is aan jonge technische professionals in de voedingsmiddelensector en machinebouw voor deze sector.

 

Hogeschool Inholland ziet mogelijkheden om een nieuwe specialisatie aan onze opleiding Food Commerce & Technology toe te voegen die studenten opleidt tot Food Process Engineer. Deze studenten zullen kennis opdoen die ligt op het raakvlak van verschillende opleidingen die Inholland in huis heeft, zoals voedseltechnologie, werktuigbouwkunde, informatica en andere technische opleiding. Door de opgedane specialistische kennis zullen de pas afgestudeerde Food Process Engineers direct inzetbaar zijn in het agrifood werkveld.

 

Enquête

Om deze nieuwe specialisatie goed op te kunnen zetten inventariseert Inholland, bij werkveldpartners, hun interesse middels een enquête. Daarnaast worden er enkele vragen gesteld over een eventuele interesse voor het gezamenlijk opzetten van een onderzoek portefeuille die representatief is voor het werkveld van een Food Process Engineer.

De vragenlijst is opgesteld in samenwerking met GMV, de branchevereniging van machinebouwers in de agrifood sector, en wordt in de komende week uitgestuurd naar onze contacten bij de werkveldpartners.

Mocht u de enquête niet ontvangen, maar u heeft wel interesse om deze in te vullen. Neem dan contact op met Robert Daamen, Business Developer van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland.

Email: robert.daamen@inholland.nl

Telefoon: 06 510 256 25