De eerste HACCP-inspectie op de nieuwe locatie van het IJscentrum, de Food Innovation Academy in Vlaardingen, zit erop. Op woensdag 27 mei deelden de cursisten van de cursus IJsbereider het lokaal met een inspecteur van Houwers Groep. De ruimte werd onder de loep genomen, maar ook docent en cursisten moesten paraat staan voor vragen. Met een score van 91 uit 100 punten is vakdocent Hidde de Brabander erg tevreden.
“Na een inwerkperiode – het IJscentrum opende op 1 oktober 2019 – en natuurlijk een paar stille maanden door de coronamaatregelen, was het tijd voor een nulmeting”, licht docent Hidde de Brabander het verzoek om een onafhankelijke inspectie toe. “Voor ons is deze eerste inspectie het moment om bevestiging te krijgen van de zaken waarvan wij denken dat we dit goed verzorgd hebben.” Met een resultaat van 91 punten op het rapport belandt het IJscentrum in de hoogste categorie: groen. Dit houdt voor het inspectiebureau in dat ‘de basisvoorwaarden en processtappen uit de hygiënecode goed bekend zijn, dat er kennis is van voedselveiligheid en dat men voldoende alert is op tekortkomingen”. Met name over de faciliteiten was inspecteur Pieter Heuvelmans erg te spreken.