IJscentrum geopend in Food Innovation Academy in Vlaardingen

Food Innovation Academy: IJscentrum geopend in Vlaardingen.Hilco_opening ijscentrum: Food Innovation Academy

Feestelijke opening

Het nieuwe IJscentrum in Vlaardingen is officieel geopend. Het opleidingsinstituut voor IJsbereiders is gevestigd op een gloednieuwe locatie in de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Bij de feestelijke opening waren ongeveer 60 partners aanwezig.


Manager Jacques Vos is zeer te spreken over de nieuwe locatie: een nieuw fris pand met schitterende materialen. Het IJscentrum was eerst ondergebracht in de vakschool in Wageningen. Sinds het voorjaar werd er gezocht naar een nieuwe locatie.

 

Cursussen van start

Vanaf maandag 8 oktober gaat de cursus IJsbereider van start. Dit najaar wordt er ook gestart met de cursus Gespecialiseerd IJsbereider. Begin volgend jaar zal het complete cursusaanbod klaar zijn. Hidde de Brabander, die Jacques Vos binnenkort na zijn pensioen opvolgt, heeft plannen om het cursusaanbod verder uit te breiden. Zo kun je denken aan bredere opleidingen, met name voor de horeca. Ook zijn er concrete ideeën om een Chocoladecentrum in te richten, dat wordt gekoppeld aan het IJscentrum.

 

Meerwaarde Food Innovation Academy

Het IJscentrum profiteert van een breed scala aan opleidingen en cursussen die de FIA aanbiedt. De combinatie met allerlei levensmiddelenopleidingen en laboratoria is bij de Food Innovation Academy uniek. Ook komt de zuivel, vleesverwerking, bakkerij en de patisserie erbij. In de hele breedte van het ambacht kunnen mensen dan bediend worden. Denk hierbij ook aan kennis en informatie op technologisch gebied.