Hotelschool Gent bezoekt BIA

Woensdag 30 november bracht de Hotelschool Gent met een team van 11 personen een bezoek aan Bakery Innovation Academy (BIA). Hotelschool Gent is een stedelijke beroepsopleiding, waar leerlingen kunnen kiezen uit drie studierichtingen; brood- & banketbakkerij, hotel en restaurant & keuken. In tegenstelling tot het Nederlands schoolsysteem (vmbo en daarna mbo) kunnen leerlingen in België al op hun twaalfde starten met hun beroepsopleiding, die 6 tot 8 jaar duurt.

Het Belgische team had vooraf aan het bezoek zeer gerichte vragen opgesteld over ons onderwijsconcept van Flexibel Onderwijs door middel van Blended Learning, de aanpak van de skillslessen en koppeling van de teamvisie aan de visie/missie van onze school.  Cees Bakker, onderwijsleider brood & banket, nam hen mee in het teamjaarplan aan de hand van een broodschieter waar de belangrijkste thema’s visueel in zijn verwerkt.

Tijdens de rondleiding was de afvaardiging zeer onder de indruk hoe de Albeda bakkersopleiding een samenwerkingsverband had gecreëerd met zowel het bedrijfsleven (Royal Steensma), de gemeente Vlaardingen en Lentiz, waarbij kennisdeling en samenwerking deel uitmaken van het DNA van de FIA.

Na een heerlijke lunch in het Try & Taste restaurant ging het team, onder leiding van drie leden van het Albeda Innovatielab, praktisch aan de slag met een Lightning Decision Jam (LDJ). Een methode om in een hele korte tijd vernieuwende ideeën boven tafel te krijgen.

Bij de borrel greep het bakkersteam de uitnodiging om in het voorjaar een tegenbezoek af te leggen bij de smaakvolle school in het hart van Gent, met beide handen aan.