Van mbo naar hbo

Onze hbo-opleiding leidt op voor een carrière in de levensmiddelentechnologie. De nauwe samenwerking met de deelnemende bedrijven zorgt ervoor dat studenten echte praktijkervaring opdoen, ook buiten de stages om. En de werkgelegenheid is enorm. Alle aangesloten bedrijven bieden afgestudeerde studenten graag een baan aan.

Inholland
De studenten van Inholland die de hbo-opleiding in de levensmiddelentechniek volgen, maken gebruik van de proefkeukens en laboratoria voor hun onderzoek. Soms werken ze samen met de mbo-studenten, bijvoorbeeld aan een echte opdracht vanuit het bedrijfsleven. Hierdoor leren zowel de mbo-studenten als de hbo-studenten veel bij de Food Innovation Academy.

Food Commerce & Technology

hbo

Weten wat er speelt in de voedingsindustrie

Wat je eet, zou jij graag verder willen uitpluizen. Van nature scan je geregeld verpakkingen met een nieuwsgierige blik. Wat vertelt de ingrediëntenlijst? Hoe wordt voeding ontwikkeld en geproduceerd? Met welke innovaties zijn fabrikanten van voeding bezig en hoe kunnen we jong en oud gezonder laten eten?

Herkenbaar? Dan is deze opleiding iets voor jou!

De naam Food Commerce and Technology verklapt het al: je volgt de enige hbo-opleiding in Nederland met een combinatie van voedingsmarketing én -technologie. Een logische combinatie, want beide aspecten zijn in de praktijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarnaast denk je na over maatschappelijke vraagstukken: hoe produceren we duurzaam, gezond en veilig voedsel? Allemaal voer voor studenten die hun technologische of commerciële talenten willen ontwikkelen. Dat kan op onze locatie in Amsterdam of Delft. Het is een opleiding met zo rond de 75 studenten instroom per jaar, dus je kunt rekenen op persoonlijke aandacht.

Programma
Bij de opleiding Food Commerce and Technology leg je in het eerste jaar een flinke bodem basiskennis. Dat varieert van de chemische structuur van voeding, productiemethodes van voeding tot marketing, gezondheid en consumentengedrag. Aan het einde van het brede eerste jaar, kies je je afstudeerrichting, die in jaar 2 start. Kies je voor Voedingstechnologie met productontwikkeling en kwaliteits- en procesbeheer? Of ga je liever voor Markt en Consument, waar marketing, communicatie en verkoop centraal staan?

In het derde jaar kun je proefdraaien in de praktijk. Dan test je jezelf voor het eerst tijdens een stage. In het vierde jaar loop je nog eens een stage, nu voor een individuele afstudeeropdracht. Het is de ultieme test waaruit blijkt dat jij de beginnende foodprofessional bent. Met als kers op de taart jouw welverdiende hbo-bachelordiploma.

Deze opleiding volg je bij:

Inholland

Aanmelden voor deze opleidingJe wordt doorverwezen naar inholland.nl