Grote keukenopstelling in Try & Taste-ruimte

De komende weken wordt de begane grond van het gebouw van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen omgetoverd tot een inspirerende Try&Taste-ruimte. Een plek waar (food)evenementen worden georganiseerd, door of met behulp van de FIA-partners. Een plek ook waar FIA-studenten vanaf komend schooljaar terecht kunnen voor wat te eten of te drinken. Tenslotte opent Essensor deze zomer een vestiging op deze etage voor sensorisch onderzoek.

 

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan plannen en tekeningen van deze etage, die tot nog toe nog leeg stond. Kern van de Try&Taste-ruimte is een grote keukenopstelling die centraal in de ruimte wordt opgebouwd. Warme en koude gerechten kunnen er worden bereid, voor deelnemers aan bijeenkomsten en voor studenten. De Try & Taste-ruimte wordt het evenementenplein van de FIA voor events, die hopelijk straks met de regelmaat van de klok kunnen worden georganiseerd.

 

Studenten kunnen in de Try&Taste-ruimte terecht voor een belegd broodje, een warme snack, een kop koffie of iets anders. Consumenten die op uitnodiging van Essensor een sensorisch panelonderzoek doen, kunnen die tests in deze ruimte doen. Achterin worden daartoe twee zalen omgebouwd tot ruimtes voor panelonderzoek. De ontvangst van de deelnemers aan deze panelonderzoeken krijgt daar ook een plek.

 

Rond de zomer is de Try&Taste-ruimte gereed, zodat deze vanaf komend schooljaar kan worden ingezet.

 

Het keukenblok wordt gebouwd door FM Grootkeukentechniek, van hen is ook de artistimpression.