Werkloos geraakt maar wel geïnteresseerd in een baan in de voedselsector of agrarische logistiek? De Food Innovation Academy in Vlaardingen hoopt voortaan ieder jaar 50 tot 70 mensen op te leiden voor een baan in die sectoren.

 

Sinds een paar jaar leidt Lentiz mbo-scholieren op binnen de FIA voor een baan in de levensmiddelenindustrie, die staat te springen om jong personeel. Omdat opleidingstrajecten drie jaar duren, wil de academie ook sneller nieuwe arbeidskrachten kunnen leveren. Daarom gaat de FIA zich nu ook richten op volwassenen.

 

Productie
De FIA mikt op mensen uit bijvoorbeeld de horeca die door corona hun baan kwijt zijn geraakt, zij-instromers of mensen uit de bijstand. Na het traject wachten banen als medewerker in de productie bij voedingsbedrijven als Royal Steensma, Verstegen of FrieslandCampina.

 

Het de bedoeling dat de opleidingstrajecten ergens begin volgend jaar starten. De gemeente Vlaardingen heeft een subsidie van 35.000 euro bij de MetropoolRegio Rotterdam Den Haag gekregen. Dat geld wil de FIA gebruiken om het lesmateriaal te ontwikkelen.