FIA sluit partnerdeal met Veenhuizen Groep

De Bakery Innovation Academy (het bakkerijdeel van de FIA) krijgt ovens en remrijskasten van het merk MIWE. Ook komt er een winkeloven in het FIA-pand bij het IJscentrum en eentje in het nog te realiseren horecadeel van de FIA op de begane grond.

 

De Veenhuizen Groep

De Veenhuizen Groep is gevestigd in Voorthuizen en is een echte familieonderneming. Het bedrijf telt zo’n 100 medewerkers en bestaat uit de divisies Food Solutions, Bakery Solutions en Cool Solutions (klimaatbeheersing, koel- en vriesoplossingen).

 

Jaarlijkse bakseminars in BIA

Wermelink is accountmanager bij Bakery Solutions en koppelde de FIA aan de Duitse ovenbouwer MIWE, een wereldspeler en een bekende naam in de bakkerijbranche. De ovenbouwer heeft de ambitie om te groeien in Nederland en wil jongeren die werk willen maken van brood en banket daarin meenemen.

Het plan is om jaarlijks bakseminars te organiseren in de BIA, waarbij de Duitse firma haar ‘Meisterbäcker’ inzet en laat samenwerken met de proefbakkers van de FIA.

Perfecte match
“De Veenhuizen Groep is op zoek naar partners die zorgen voor training en opleiding in relatie tot de merken die wij voeren”, vertelt Gerard Wermelink van de Veenhuizen Groep. “De Food Innovastion Acedemiy is voor ons zo’n partner en we denken een ‘perfect match’ te hebben gevonden. We merken nu al dat het aan beide kanten volop borrelt van de ideeën”.