Museum Vlaardingen en de Food Innovation Academy (FIA) werken samen aan een tentoonstelling die gaat over voedselvernieuwing in Vlaardingen. Bezoekers van ‘Lekker dan!?’, zoals de expositie heet, worden van 18 juni tot en met 30 oktober meegenomen in de wereld van voedsel en foodinnovaties.

Zo staan thema’s als ‘waar komt ons voedsel vandaan?’, gezondheid en duurzaamheid centraal, maar dan wel op een laagdrempelige manier. Maar ook worden bezoekers op ludieke wijze gevraagd naar hun kennis over voedsel: wat zijn feiten en wat is Broodje Aap? Vlaardingen staat onder meer bekend vanwege de haring en Vlaardingse IJzerkoekjes: ook daar is aandacht voor. Uiteraard wordt er ook stilgestaan bij de geschiedenis van Unilever en Damco (nu Royal Steensma): foodconcerns die een belangrijke rol speelden/spelen voor de stad.

De FIA levert input via workshops, proefjes, rondleidingen en minicursussen: deels in het museum en deels in het FIA-gebouw. De komende tijd kijkt een FIA-delegatie met het museum naar de kansen en mogelijkheden. Doel is om (groot)ouders en hun (klein)kinderen te verwonderen over de mooie uitdagingen en mogelijkheden die de foodbranche biedt.