Enthousiaste reacties op Bakkersvak

In de bakkerijbranche bestaat veel interesse in de Food Innovation Academy. Dat bleek tijdens Bakkersvak, de nationale vakbeurs voor de bakkerijbranche die jaarlijks wordt georganiseerd in de Evenementenhal in Gorinchem. De beurs vond plaats van 10 t/m 12 maart en er kwamen zo’n 9.000 bezoekers op af. 

De interesse kwam zowel van de kant van toeleveranciers, als van branchepartijen, docenten en studenten. De vragen liepen erg uiteen. Zo waren diverse studenten benieuwd naar de inhoud van de opleiding Food & Techniek en Food & Kwaliteit, gaven meerdere docenten van andere bakkerij- en foodopleidingen aan graag een kijkje te willen nemen in het FIA-pand en wilden een aantal bedrijven zich aansluiten als partner. Al met al was de deelname aan Bakkersvak een groot succes.

Ovens voor Baking Center

Het Baking Center is het bakkerijdeel van de Food Innovation Academy. In deze hypermoderne proefbakkerij kunnen foodstudenten zelf ervaren hoe het is om te werken in een bakkerij. Het Baking Center wordt gerealiseerd boven in het nieuwe magazijn van Royal Steensma. Royal Steensma is gevestigd naast de FIA en het Baking Center is via een luchtbrug vanuit de FIA te bereiken.

Het streven is om het Baking Center uit te rusten met de nieuwste en meest moderne bakkerij-hardware. Denk aan ovens, koelingen, vriezers, remrijzers en toebehoren. Om dat te bereiken, worden gesprekken gevoerd met een viertal leveranciers van A-merken: WP Haton/KOMA (via dealer Beko Techniek), MIWE, HEIN (via dealer Van Asselt & Alferink) en Heuft/IceCool (via dealer Everbake). De gesprekken lopen tot nu toe uiterst constructief. De verwachting is dat er nog voor de zomer een keuze voor een definitief partnership volgt.

Interessant? Deel dit artikel met een vriend(in) of collega!