Cursus Sensorisch Onderzoek en Productontwikkeling start op 26 februari

Productontwikkeling en vooral herformulering zoals suikerreductie spelen in de voedingsmiddelenindustrie een belangrijke rol. Om medewerkers uit deze branche hierin te professionaliseren, verzorgt Inholland Academy vanaf vrijdag 26 februari de post-hbo cursus Sensorisch Onderzoek en Productontwikkeling. De cursus is tot stand gekomen in samenwerking met het Expertise Center voor Marketing Insights, Onderzoek en Analytics (MOA) en maakt deel uit van een doorlopende leerlijn Sensorisch Onderzoek. Hierin is voor alle disciplines van medewerkers binnen voedingsmiddelenbedrijven een vakspecifieke cursus beschikbaar, met als doel beter in te spelen op de brede behoefte in deze dynamische branche. Het theoretische deel van de cursus Sensorisch Onderzoek en Productontwikkeling vindt online plaats, het praktijkdeel fysiek op Inholland Delft. Inschrijven is nog mogelijk, er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Basiskennis
De cursus Sensorisch Onderzoek en Productontwikkeling behandelt in 2,5 dag de basiskennis voor het inzetten van sensorisch onderzoek voor productontwikkeling. Aan bod komen vragen als: hoe zet je zintuigen in om smaak en textuur te beoordelen? Waar moet je rekening mee houden bij het herformuleren van een recept? En welke factoren van buiten zijn er, die de smaak van een product beïnvloeden (bijv. bodem en klimaat)? Aan het eind van de cursus wordt de kennis getoetst en ontvangt de deelnemer bij succesvolle afronding een Inholland Academy/MOA-certificaat.

Doorlopende leerlijn

Naast de cursus Sensorisch Onderzoek en Productontwikkeling maken ook de cursussen Sensorisch Onderzoek A en B, Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole en Sensorisch Onderzoek en Marketing deel uit van de doorlopende leerlijn. Ook is het voor bedrijven mogelijk om een maatwerk-/incompanytraject af te nemen, zoals een combinatie van meerdere cursussen, rekening houdend met de organisatiedoelstellingen en aanwezige bedrijfscultuur.

Meer informatie?
Inholland Academy richt zich met praktijkgerichte post-hbo opleidingen op de werkende professional. Met de samenwerking met MOA worden de krachten gebundeld en worden voedingsmiddelenbedrijven breder bediend in het cursusaanbod. Kijk voor meer informatie op https://www.inholland.nl/academy/opleidingen/agri-en-voeding/