Buteressence BV uit Zaandam is aangehaakt als partner bij de FIA, dat daarmee als samenwerkingsverband steeds meer groeit. Buteressence is specialist in aroma’s die worden toegepast in voeding en stelt een aromabibliotheek ter beschikking. Binnen de FIA wordt gewerkt aan maatgericht opleiden, onderzoek, innovatie en imagoverbetering. Door bedrijven, scholen en overheden uit de regio. De kennis en kunde van Buteressence past uitstekend binnen die ambitie.

 

Vraagbaak
Naast het beschikbaar stellen van de aromabibliotheek, wil Buteressence vraagbaak zijn voor de mbo- en hbo-foodstudenten en docenten in de FIA als het gaat om smaak. Ook willen zij hun kennis overdragen via gastcolleges, over de toepassing en voordelen van aroma’s, declaratie en relevante wetgeving.  En daarnaast ook de studenten inwijden in de taal van de zogeheten flavouristen, zodat ze smaken goed kunnen definiëren bij toekomstige aanvragen.

 

Familiebedrijf
Buteressence is een familiebedrijf en heeft 150 jaar ervaring met het ontwikkelen en produceren van aroma’s voor de voedingsindustrie. “Aroma’s bieden de broodnodige variëteit in ons leven en kunnen bijdragen aan het verminderen van de gehaltes zout, verzadigd vet en calorieën door suiker en vet in onze voeding”, stelt de firma. “De FIA heeft als doel de voedingsindustrie onder de aandacht te brengen en aantrekkelijk te maken”, geeft Buteressence als reden om samen te werken. “Regionaal werken aan maatgerichte opleidingen, onderzoek, innovatie en imagoverbetering is ook waar wij ons hard voor maken. Bij zo’n samenwerkingsverband sluiten we ons dan ook graag aan.”

 

Verbinden
De FIA is erg blij met de samenwerking met Buteressence. “Kern van ons samenwerkingsverband is dat we bedrijven en vakopleidingen in food, dichter bij elkaar brengen. Het partnership met Buteressence helpt daar bij”, zegt FIA-woordvoerder Hilco Wagenaar. “Het FIA-gebouw in Vlaardingen, waar allerlei foodopleidingen worden gegeven in een praktijkomgeving, heeft tal van faciliteiten die kunnen worden ingezet om de kennis en kunde van Buteressence goed te kunnen laten landen. Denk aan laboratoria, keukens, het IJscentrum en bakkerijen. Dit partnership is dan ook een duidelijke win-win! We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.”