Twee verslaggevers van het Belgische vakblad Food Industry waren deze week te gast in de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen voor een reportage. Redacteur Brecht Thiers zocht contact met FIA-gastheren Hilco Wagenaar (Royal Steensma) en Cor Bakker (Lentiz) nadat hij via zijn netwerk was geattendeerd op de ontwikkeling en bouw van de FIA. Een afspraak was toen snel gemaakt. Thiers nam voor het interview collega en fotograaf Marc Masschelein mee naar Vlaardingen. De beide reporters toonden zich erg onder de indruk van de FIA en stelden tijdens het drie uur durende bezoek een spervuur aan vragen.

Innovatie-drive
“Het ondernemerschap en de innovatie-drive van de betrokken bedrijven en scholen binnen de FIA is indrukwekkend”, liet Thiers zich ontvallen tijdens het interview. “En dat geldt ook zeker voor dit hele gebouw: ongekend!” Ook de banden die FIA onderhoudt met het Huis van de Voeding in Roeselare in Vlaanderen – eveneens een foodsamenwerkingsverband tussen bedrijven, scholen en overheden, geënt op opleiden en onderzoek – vonden de journalisten erg interessant.

Voedingsnijverheid
Food Industry is een Belgisch vakblad voor de voedingsnijverheid. Het verschijnt zesmaal per jaar. De doelgroep vormt zowel grote als kleine voedingsbedrijven, met vooral nadruk op verwerking van voeding. Ook is er aandacht voor grondstoffen/basisproducten en speciale aandacht voor innovaties en wetenschappelijke ontwikkelingen. Het vakblad verschijnt zowel in het Nederlands als in het Frans.

Op de foto:

Verslaggevers Brecht Thiers (links) en Marc Masschelein van Food Industry in gesprek met Huseyin Gun, QC-medewerker van Royal Steensma en werkzaam in de laboratoria van de FIA.