Succesvolle deelname aan de Gouden Gard

Op dinsdag 11 oktober hebben drie bakkersstudenten van Albeda Horecacollege deelgenomen aan de Gouden Gard. Jaarlijks organiseert de vereniging twee vakwedstrijden waaraan jonge talentvolle patissiers en boulangers meedoen. Tijdens deze wedstrijden wordt er gestreden om de prijzen: de Gouden Gard, Talentenprijs Patisserie en Talentenprijs Boulangerie.

Talentenprijs
Aan de wedstrijd om de Talentenprijs Patisserie deden vijftien deelnemers mee. Manou en Thomas van Albeda Horecacollege streden om een finaleplaats. De talenten kregen de opdracht om een desserttaart te maken in het thema ‘Classical French’. Ondanks hun prachtige taarten vielen onze toppers helaas niet in de prijzen. De jury beoordeelde het desserttaartje van Antje Landheer als beste, die werd geïnspireerd door de Tour de France.

Consumentenprijs
Albeda-student Luke nam met groot succes deel aan de Talentenprijs Boulangerie. Van de 12 deelnemers werd Luke uitgeroepen dat winnaar! Luke wist de jury te overtuigen met traditionele- en sierbaguettes, getoerd gerezen gevuld, gebogen croissants en gevlochten brioche. Naast de talentenprijs won Luke ook de consumentenprijs! Hij won hiermee een interview in Bakkers in Bedrijf en krijgt bovendien een jaarabonnement op het vakblad. De wedstrijd Talentenprijs Boulangerie werd vorig jaar geïntroduceerd en is dit jaar flink gegroeid.

Gefeliciteerd! Wij zijn trots op jullie prestaties en creaties.

 

 

Deelnemers Skills Heroes

In het kader van Skills Heroes is door Albeda hard gewerkt om opleidingen deel te kunnen laten nemen aan deze competitie, waarin studenten strijden om de beste vakman/vakvrouw van Nederland te worden in hun vakgebied.

Bakkersstudenten Manou van Winden en Luke Baas vertegenwoordigen de bakkersopleidingen van Albeda Horecacollege. Manou neemt deel aan de wedstrijd Patisserie en Luke laat in de wedstrijd Boulangerie zien wat hij in zijn mars heeft. Tijdens de kwalificatiewedstrijden in januari strijden zij om een finaleplek. De nationale finale vindt plaats tijdens Skills the Finals op 23 en 24 maart in Amsterdam (Rai).

Wij wensen onze toppers heel veel succes met de voorbereidingen en houden jullie op de hoogte van de voortgang.