Met spaaractie voor Bricks-speelgoedbakkerij bouwt bakker aan meer traffic en extra omzet

Klanten van ambachtelijke bakkers kunnen nu sparen voor hun eigen speelgoedbakkerij die ze thuis zelf kunnen bouwen. Insteek van deze ludieke spaaractie, die Royal Steensma, Debic en Bakeplus deze maand starten, is om meer traffic en extra omzet voor bakkers te genereren. De Bricks-bakkerij is te verdienen door inlevering van een volle stempelkaart. Iedere 10 euro aan aankopen levert een stempel op; bij 15 stempels heeft de klant een volle kaart. Voor een nóg grotere omzetimpuls zijn speciale Bricks-gebakjes ontwikkeld, gebundeld in een receptenboekje.

Inspelen op trends
Met de spaaractie voor de Bricks-bakkerij spelen deelnemende bakkers in op een aantal ontwikkelingen. Zo bezoeken consumenten door toedoen van de Corona-crisis meer de lokale ondernemers en kiezen ze ook vaker voor lokale producten. Daarnaast wordt het thuis gezellig gemaakt, met lekkers en vertier. Culinair adviseurs Dré Eversteijn (Debic) en Pascal Goverde (Royal Steensma) ontwikkelden daarom samen verleidelijke gebakjes, met een knipoog naar de Bricks-bouwstenen. Tenslotte is de hernieuwde kennismaking met nostalgisch speelgoed als bouwsteentjes en knikkeren, ook een opkomende trend waar via deze spaaractie handig op in wordt gehaakt.

Klanten binden, extra omzet
Royal Steensma, Debic en Bakeplus zien de Bricks-spaaractie als een middel om bestaande en nieuwe klanten blijvend te binden aan de ambachtelijke bakker en de gemiddelde besteding per klant te verhogen. Bakkerij Monitor heeft berekend dat in 2020 de gemiddelde besteding per transactie per klant in de bakkerswinkel €7,94 was, incl. 9% btw. Met deze actie kunnen bakkers extra omzet en marge behalen, zeker met ondersteuning van de actiematerialen en Bricks-gebakjes in de winkel.

Actiepakket
Bakkers die willen deelnemen of vragen hebben, kunnen dat melden bij hun accountmanagers. Bij deelname kopen ze een starterspakket bestaande uit 24 speelgoedbakkerijtjes, promotiemateriaal voor in de winkel, stempelkaarten, stempel en –kussen. Daarnaast kunnen ze korting krijgen op het starterspakket bij aankoop van de grondstoffen voor het Bricks-gebak – zoals boter, room, kapselmix of fruitvulling. Aanvullende pakketten zonder promotiemateriaal zijn beschikbaar om bij te bestellen.

Start voor Pasen
Het advies is om de spaaractie voor Pasen te starten, zodat de bakker de klanten die speciaal daarvoor naar de winkel zijn gekomen ook stimuleert om na Pasen terug te komen. Meld je als bakker snel aan om deel te nemen aan deze Bricks-bakkerij spaaractie, want op is op. Deze spaaractie is exclusief ontwikkeld voor ambachtelijke bakkers en wordt niet ingezet in het grootwinkelbedrijf.

Meer informatie is te vinden op: www.bakeplus.nl/brickscampagne