Over smaak en gezondheid valt (niet) te twisten

Peter Klosse heeft er zijn levenswerk van gemaakt om smaak beter te begrijpen. Veel wetenschappers zien smaak als iets persoonlijks en ondefinieerbaars, maar zijn onderzoek laat zien dat je smaak kunt classificeren en definiëren. Hij ziet smaak als een instrument om mensen te helpen met het maken van betere en gezondere keuzes. Gezond eten moet volgens hem even betaalbaar, gemakkelijk en lekker zijn als wat de consument nu eet.

 

Waarom krijg je meteen zin om een pizza op te eten als je hem ziet en ruikt, en heb je dat niet bij een appel?

Smaakprofessor Klosse gaat op zoek naar antwoorden en geeft advies en tips. Meester Patissier Hidde de Brabander verbindt de theorie meteen met de praktijk.

Schrijf je in via info@fiamail.nl en ontvang de inlogcodes.

Dan praat jij straks live mee!

En als je ons meteen laat weten welke vragen er bij jou leven over smaak en gezondheid, dan kunnen  de sprekers zich daarop voorbereiden.

Peter Klosse

Peter Klosse is eigenaar van Hotel De Echoput. Na zijn promotie aan de universiteit van Maastricht is hij bekend geworden als de smaakprofessor.
Met zijn Academie voor Gastronomie leidt hij onder andere professionals in de horeca op. Zijn boeken worden veel in het onderwijs gebruikt.
Het smaakonderzoek gaat door in de stichting T.A.S.T.E.

Smaakprofessor

Hidde de Brabander

Hidde is onder andere bekend van zijn werk als televisiekok bij 24Kitchen. De Brabander ontving in 2018 de titel 'Meester Patissier'.

Hidde heeft als patissier gewerkt bij restaurants als De Librije en Parkheuvel. Hij is eigenaar van het patisseriemerk Dreams of Magnolia.

Sinds 2020 is manager van het IJscentrum en fungeert hij als Foodambassadeur van de FIA.

Meester Patissier

Hilco Wagenaar

Hilco is communicatie- en eventmanager van de Food Innovation Academy, en vanaf het begin betrokken bij de FIA.
Hij verbindt met verve ondernemers, onderwijs en overheid met elkaar, en weet op het juiste moment de juiste vraag te stellen.

Tafelvoorzitter

Programma

15.30 uur – we beginnen bijna en tellen af,
schenk je eigen drankje in zet een smakelijk hapje klaar
16.00 uur – introductie door tafelvoorzitter Hilco Wagenaar
16.05 uur – nieuwe wetenswaardigheden over smaak
16.15 uur – smaak en gezond eten
16.25 uur – levensmiddelentechnologie en smaak
16.30 uur – meest gestelde vragen
16.35 uur –  samenvatting en afsluiting
16.40 uur – napraten