Opleidingen met baanzekerheid

 

Lerend werken en werkend leren is het kenmerk van de Food Innovation Academy. De nauwe samenwerking met de deelnemende bedrijven zorgt ervoor dat studenten echt praktijkervaring kunnen opdoen, ook buiten de stages om. De opleidingen leiden op voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie. En de werkgelegenheid is enorm. Alle aangesloten bedrijven bieden afgestudeerde studenten graag een baan aan.

Food Innovation Academy

Dé food opleiding

FIA is het nieuwe expertisecentrum, dat studenten opleidt voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie.

Baanzekerheid

Er is volop werkgelegenheid. Aangesloten bedrijven bieden afgestudeerde studenten meteen een baan aan.

Veel praktijk

Onderzoeken en testen doe je in het gloednieuwe technologisch centrum en de laboratoria in Vlaardingen.

De opleidingen

Voeding & Technologie

mbo niveau 2,3 en 4

Procesmatige bereiding van voeding

Een zak chips, een blikje frisdrank of een pak melk … alle voedingsmiddelen die je eet of drinkt, worden eerst bereid en verpakt. Er zit een hele keten van bedrijven achter, war voedingsmiddelen worden ontwikkeld en geproduceerd. In deze opleiding leer je van alles over de procesmatige bereiding van voeding.

Food kan je doen op mbo-niveau 2, 3 en 4. Als je gaat voor niveau 2, dan heb je binnen twee jaar je diploma. De niveau 3 en 4 opleidingen duren drie jaar.

Je wordt opgeleid tot..

medewerker voeding en technologie (niveau 2), vakbekwaam medewerker voeding en technologie (niveau 3), of vakexpert voeding en technologie (niveau 4).

Deze opleiding volg je bij:

Lentiz onderwijsgroep

Aanmelden voor deze opleidingJe wordt doorverwezen naar mbolentiz.nl

Voeding & Kwaliteit

mbo niveau 4

Onderzoek doen naar voeding!

In de opleiding Voeding & Kwaliteit leer je van alles over de kwaliteit en de verbetering van voeding. Met tests in het laboratorium en op de werkvloer, controleer je de voedselveiligheid en voedselkwaliteit. Zo zorg je ervoor dat de voedingsmiddelen die wij in de winkel kopen, hygiënisch en veilig zijn geproduceerd. Daarmee lever je een bijdrage aan een gezonde wereld.

De opleiding is zowel theoretisch als praktisch. Je krijgt kennis over voeding, voedselveiligheid, microbiologie en chemie. Daarnaast ga je in het technologisch centrum en testlab aan de slag met:

  • Kwaliteitscontroles van voedingsmiddelen
  • Audits
  • Laboratoriumonderzoek
  • Verbetervoorstellen over voedselveiligheid
  • Projecten vanuit het bedrijfsleven

Deze opleiding volg je bij:

Lentiz onderwijsgroep

Aanmelden voor deze opleidingJe wordt doorverwezen naar mbolentiz.nl

Food Commerce & Technology

hbo

Weten wat er speelt in de voedingsindustrie

Wat je eet zou jij graag verder willen uitpluizen. Van nature scan je verpakkingen geregeld met een nieuwsgierige blik. Wat vertelt de ingrediëntenlijst? Hoe wordt voeding ontwikkeld en geproduceerd? Met welke innovaties zijn fabrikanten van voeding bezig en hoe kunnen we jong en oud gezonder laten eten?

De naam Food Commerce and Technology verklapt het al: je volgt de enige hbo-opleiding in Nederland met een combinatie van voedingsmarketing én -technologie. Een logische combinatie, want beide aspecten zijn in de praktijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarnaast denk je na over maatschappelijke vraagstukken: hoe produceren we duurzaam, gezond en veilig voedsel? Allemaal voer voor studenten die hun technologische of commerciële talenten willen ontwikkelen. Dat kan op onze locatie in Amsterdam of Delft. Het is een opleiding met zo rond de 75 studenten instroom per jaar, dus je kunt rekenen op persoonlijke aandacht.

Programma
Bij de opleiding Food Commerce and Technology leg je in het eerste jaar een flinke bodem basiskennis. Dat varieert van de chemische structuur van voeding, productiemethodes van voeding tot marketing, gezondheid en consumentengedrag. Aan het einde van het brede eerste jaar, kies je je afstudeerrichting, die in jaar 2 start. Kies je voor Voedingstechnologie met productontwikkeling en kwaliteits- en procesbeheer? Of ga je liever voor Markt en Consument, waar marketing, communicatie en verkoop centraal staan?

In het derde jaar kun je proefdraaien in de praktijk. Dan test je jezelf voor het eerst tijdens een stage. In het vierde jaar loop je nog eens een stage, nu voor een individuele afstudeeropdracht. Het is de ultieme test waaruit blijkt dat jij de beginnende foodprofessional bent. Met als kers op de taart jouw welverdiende hbo-bachelordiploma.

Deze opleiding volg je bij:

Inholland

Aanmelden voor deze opleidingJe wordt doorverwezen naar inholland.nl