FIA breidt uit met aankoop kantoortoren

De Food Innovation Academy heeft overeenstemming bereikt met de gemeente Vlaardingen over de aankoop van de kantoortoren die staat voor het huidige pand van de FIA aan de Industrieweg in Vlaardingen. De toren is nu officieel eigendom geworden van Royal Steensma, die de hoogbouw vervolgens weer ter beschikking stelt voor gebruik door de FIA.

 

Campus

De koop is rond de jaarwisseling beslecht en vormt een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de FIA. De 9-etages tellende toren zal de komende jaren grondig worden verbouwd. Zo wil men er onder meer een future food field lab realiseren – een plek waar foodtrends worden omgezet in concrete testontwikkelingen/-producten, een campus voor de foodstudenten, theorielokalen, ruimtes voor startende foodondernemers, kantoor- en vergaderruimtes voor brancheorganisaties en sectorhuizen en flexplekken voor de werknemers van de FIA-partners zelf.

Overdracht

 

Het officiële overdrachtsmoment, met van rechts naar links wethouder Bart Bikkers van de gemeente Vlaardingen (Economische Zaken), Alfred Bruin (lid van het dagelijks bestuur van de FIA en eigenaar van Royal Steensma), wethouder Sebastiaan Nieuwland (Vastgoed) en wethouder Ivana Somers (Bouwen).