Uw challenge is meer dan welkom!

 

Jongeren zijn innovatief en hebben vaak heel vernieuwende ideeën. Met deze innovatiekracht van jongeren gaan wij op vrijdag 19, maandag 22 en dinsdag 23 november 2021 aan de slag door een 3-daagse Hackaton te organiseren. Hierin zullen de thema’s food en duurzaamheid centraal staan. Deze hackathon vindt plaats in de Food Innovation Academy.

 

Een 100-120-tal jongeren uit het voortgezet onderwijs (scholen uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis), mbo-studenten van Lentiz | MBO LIFE College en hbo-studenten van Inholland en andere instellingen werken 3 dagen aan actuele duurzame thema’s in Food. Denk hierbij aan circulaire economie, korte keten of voedselverspilling. Echter dit kan ook uw duurzame uitdaging zijn.

 

Als u meedoet opereert u 3 dagen lang op het snijvlak van innovatieve ondernemers, kennisdeling. Tegelijkertijd werkt u hiermee aan de aansluiting van onderwijs en de arbeidsmarkt en het versnellen van de regionale ontwikkeling in food.

Tijdens de Hackaton gaan de jongeren uit de regio in kleine gemengde teams onder leiding van een coach met bewezen instrumenten en tools voor u aan het werk. Dit heeft een impact op onze duurzaamheidsthema’s in Food en het levert een meer duurzame samenleving op.

 

Tijdsinvestering – wat betekent dit voor u?

Allereerst vragen we uw uitdaging (challenge) die de studenten voor u kunnen oplossen.

Het is verder vrijblijvend hoeveel tijd en energie u erin wilt steken. Dit hebben we onderverdeeld in onderstaande keuzes (de zgn. menukeuzes). Zoals u ziet is de investering in tijd en kosten per gerecht steeds meer.

 

Menukaart in het kort

  • Smaakmaker: kennismaking met creativiteit van jongeren, uw naamsbekendheid, beperkt toegang tot Hackaton
  • Voorgerecht:  verbinding maken met de jongeren, uw naamsbekendheid en toegang tot Hackaton  
  • Hoofdgerecht: de jongeren gaan met uw uitdaging aan de slag, u krijgt ondersteuning van het programma team, inbreng van uw businesscase en uiteraard uw aanwezigheid.

Zie menukaart voor verdere informatie.

 

Voor een impressie van een Hackaon de volgende links:

https://youtu.be/-HYkTxre4Po – after movie: Hackaton Next Technician

https://youtu.be/Jk-2onDApeI – after movie: Hackaton Boer&Business in balans

 

Als u interesse heeft of verdere vragen, helpen wij u graag, namens het programma team FIA-Hackaton

Petra Kuiper, practor Food, Health & Technology – pkuiper@lentiz.nl.

Erwin Niedeveld, transitiekundige & innovatiestrateeg – erwin.niedeveld@doon.nu.