Lentiz-studenten aan de slag in de proefbakkerij

Sinds enkele weken wordt in het bakkerijdeel van de FIA – de BIA – een lessenreeks bakkerijtechnologie verzorgd voor  tweedejaars mbo-studenten van de opleiding Voeding en Productie.

 

De theorie is interessant, maar het is natuurlijk veel leuker en misschien ook wel leerzamer om zelf aan de slag te gaan in een mooie, goed ingerichte bakkerij. En dat doen onze studenten naar hartenlust. Er wordt gemengd, gekneed en gebakken, en heel veel verschillende mooie en lekkere producten, zoals op de foto te zien is, zijn het resultaat.

 

Ondertussen weten de studenten in theorie wel wat het verschil is tussen soorten bloem en meel of harde en zachte tarwe, maar ermee werken en de verschillen waarnemen dat is andere koek. Letterlijk in dit geval.

 

De studenten moeten nog even wennen aan het feit dat je met een ‘beperkt’ aantal grondstoffen zoveel verschillende producten kan maken en dat je het recept tijdens de productie niet zomaar kan bijstellen, maar het proces kan beïnvloeden door de parameters aan te passen. Dit vraagt om nauwkeurig werken en goed plannen!

 

Dat de studenten gebruik kunnen maken van deze mooie praktijkfaciliteiten is heel waardevol in hun onderwijsproces