De Food Innovation Academy

Wil je een opleiding met baanzekerheid en wil je naast lessen in school ook leuke praktijkopdrachten doen in een gloednieuw technologisch centrum? Kies dan voor een opleiding van de Food Innovation Academy: hét nieuwe expertisecentrum van de voedingsmiddelenindustrie in de regio Rotterdam-Rijnmond. De mbo-opleidingen van de Food Innovation Academy leiden op voor een carrière in de voedingsmiddelenindustrie. We noemen de school de Food Innovation Academy.

De Food Innovation Academy is een samenwerking tussen onderstaande bedrijven in de regio Rotterdam Rijnmond. De werkgelegenheid bij deze bedrijven is enorm! Omdat er zoveel banen beschikbaar zijn die ingevuld moeten worden, willen deze bedrijven graag dat jij later bij hen komt werken. Lentiz | LIFE College en de bedrijven hebben daarom samen de Food Innovation Academy opgericht. Je kunt kiezen tussen Voeding & Technologie en Voeding & Kwaliteit.

Dé food-opleiding

De Food Innovation Academy is een unieke samenwerking tussen bedrijven en onderwijs, waar je opgeleid wordt in de diverse food sector!

Met baanzekerheid

Met deze opleiding ben je zeker van een baan bij één van de aangesloten bedrijven! Je kunt dus meteen beginnen met werken als je klaar bent!

Opleiding met veel praktijklessen

Leren uit boeken hoort er nu eenmaal bij. Maar bij deze food opleiding krijg je ook de kans veel in de praktijk te werken! Zo wordt leren nog leuker.

Ben jij …

 • Geïnteresseerd in productie en bereiding van voeding?
 • Een tikkeltje technisch?
 • Op zoek naar een opleiding met baanzekerheid?

… dan is deze opleiding iets voor jou!

Voeding & Technologie

Wil jij een mbo-opleiding met baanzekerheid en wil je naast de lessen op school ook meteen veel leuke opdrachten doen in de praktijk? Kies dan voor de opleiding Voeding & Technologie! In deze opleiding leer je van alles over de procesmatige bereiding van voeding in de voedingsmiddelenindustrie. Een zak chips, een blikje frisdrank of een pak melk… alle voedingsmiddelen die jij eet of drinkt, worden eerst bereid en verpakt. Er zit een hele keten van bedrijven achter, waar voedingsmiddelen worden ontwikkeld en geproduceerd. Die bedrijven hebben volop banen. De opleiding Voeding & Technologie wordt samen met bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie gemaakt.

Wat doe je in de les?

 • Voedingsmiddelen bereiden
 • Veilig werken
 • Apparatuur bedienen
 • Kwaliteitsanalyses uitvoeren
 • Procestechniek
 • Samen projecten vanuit bedrijven uitvoeren
 • Hygiëne toepassen
 • Planningen maken

Ook krijg je vakken als Nederlands, rekenen burgerschap. Niveau-3 -en 4 studenten krijgen daarnaast Engels.

Welk niveau is het?

Voeding & Kwaliteit kan je doen op mbo-niveau 4.

Na je diploma

Als je klaar bent met de opleiding Voeding & Kwaliteit, kan je makkelijk een baan vinden. De bedrijven die zijn aangesloten bij de Food Innovation Academy en andere bedrijven in de voedingsbranche hebben veel werk. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als chemisch / microbiologisch laborant, kwaliteitscontroleur of controleur voedselveiligheid. Je kunt natuurlijk ook doorstromen naar een hbo-opleiding. Bijvoorbeeld naar de opleiding Food, Commerce & Technology van de Hogeschool Inholland, die ook is aangesloten bij de Food Innovation Academy.

Locatie

De Food Innovation Academy, waar de mbo-opleiding Food wordt gegeven, zit in een gedeelte van de Lentiz-school, Lentiz | LIFE College in Schiedam. Het is naast het station Schiedam Centrum, dus je bent er zo met de bus of trein.

Tijdens de opleiding krijg je les op 2 locaties. De theoretische onderdelen volg je in de theorielokalen op het Lentiz | LIFE College in Schiedam. De praktische onderdelen, zoals onderzoeken en tests, doe je in het gloednieuwe Technologisch centrum en testlab in het gebouw van de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Hierdoor komt het onderwijsprogramma nog dichter bij de praktijk te liggen en ben je beter voorbereid op je toekomstige baan!

Deelnemende bedrijven

Onderstaande bedrijven zijn aangesloten aan de mbo Food opleiding. Dat betekent dat je samenwerkt met onderstaande bedrijven, in de vorm van een opdracht of stage. Vervolgens heb je ook bij een van deze bedrijven baanzekerheid!

Contact

Algemeen:
Info@fiamail.nl

Contactpersoon
Cor Bakker te bereiken via cbakker@lentiz.nl
of via 06-53 35 46 80.

Volg ons ook op Facebook!

Aanmelden

Om je aan te melden vragen we je om het aanmeldformulier in te vullen.

  Aanmelden

Vragen of opmerkingen?

Een kleine impressie…